Marginalerna var inte på Vimmerbys sida

Dramatik ända in i det sista blev det när Vimmerby IBK föll i seriefinalen.

Johan Carlsson var ytterst nära att kvittera för Vimmerby i slutsekunderna.

Johan Carlsson var ytterst nära att kvittera för Vimmerby i slutsekunderna.

Foto: Rikard Nilsson

Innebandy2020-01-24 23:00

Bollen studsade inte riktigt Vimmerbys väg i fredagens seriefinal i division 2 hemma mot CL 98.

Ett bra bevis på detta var att lagkaptenen Johan "JC" Carlssons avslut med två sekunder kvar som tog i målramen och ut.

– Jag hade egentligen ett ännu bättre läge tidigare när jag får stå och sikta, men jag sköt på målvaktens arm. Fel man på fel plats kanske. Den ska jag sätta, säger Johan Carlsson efter förlusten med 6–7.

CL 98 grundlade segern i första perioden när laget gick fram till en 4–2-ledning och sedan gjorde 5–2 i början av andra perioden. Då var det inte som mycket som talade för hemmalaget.

– Vi fick slita mycket mera för våra mål. En vanlig dag så hade vi gjort tio mål. Skillnaden mellan lagen den här gången är deras målvakt, menar Johan.

Jonathan Green reducerade till 3–5 och det blev som en väckarklocka för hemmaspelarna som fick mycket bättre fart på sitt spel. Det gjorde att laget tog över matchen och radade upp chanser.

Efter sju minuter i tredje perioden var det kvitterat till 5–5 och den stora hemmapubliken, 714, stycken, började hoppas på segern, men gästerna replikerade nästan omgående med att ta ledningen med 7–5.

Vimmerby reducerade till 6–7 genom Jonathan Green och sedan blev det en intensiv jakt på en kvittering, men den kom aldrig.

Det var fjärde raka förlusten för Vimmerby mot CL 98.

– Det är som det är. Det här var en tung förlust. Jag hade hellre förlorat med 3–7, konstaterarJohan Carlsson.

Tränaren Michael Elmér var självklart besviken över förlusten, men inte över insatsen i stort.

– Vi möter ett riktigt bra. Inte för att bli pompös så är det seriens två bästa lag som möts. Här ett lag som är kliniska i första perioden och gör sina mål. Sedan ha de ett skott i andra perioden som de tar vara på. De har två avslut i tredje perioden. Ska man se till någon rättvisa som aldrig finns i idrott så är känslan att de är effektivare och därmed vinner. Det är bara att gilla läget.

– Vi gjorde några förändringar i andra perioden som gav positivt utslag. Från halva matchen är det vår match. Vi dippar i två byten i tredje perioden och det blev avgörande, konstaterar Vimmerbytränaren.

Tack vare vinsten så tog CL 98 över serieledningen från Vimmerby, som har sex poängs försprång till Ingelstad på tredje platsen

Mål och pass, Vimmerby: Jonathan Green 4+1,Victor Wall 0+2, Albin Alfonsson 0+2, Mattias Zeilon 1+0, Jonas Elofsson 1+0, John Pettersson 0+1.

Målvakten Patrik Karlsson höll kvar Vimmerby i matchen när han räddade en straff.
Målvakten Patrik Karlsson höll kvar Vimmerby i matchen när han räddade en straff.
Karta: Idrottshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!