Vimmerby Hockey har hamnat i en minisvacka. För första gången den här säsongen har laget förlorat två matcher i rad.

Mattias Wigley och hans Vimmerby föll oväntat mot Visby/Roma.

Ishockey2019-01-11 21:42

Vimmerby var klar favorit i fredagens hemmamatch mot Visby/Roma. Men en mardrömslik förstaperiod knäckte laget.

Efter 20 minuters spel stod det 0–3 på resultattavlan. Till slut blev det förlust med uddamålet, 3–4. En stor missräkning för VH.

De första tio minuterna var det jämnt, med viss fördel för Vimmerby. Sedan ändrade matchen karaktär – fullständigt.

VH började slarva och drog på sig tre snabba utvisningar. Det blev kostsamt. Visby/Roma kunde förvånansvärt enkelt göra 1–0, 2–0 och 3–0 i numerärt överläge. I det skedet av matchen såg hemmaspelarna nästan paralyserade ut.

Fick ny energi

De flesta förväntade sig en intensiv reduceringsjakt av Vimmerby i inledningen av den andra perioden. Så blev det inte.

Istället var det Visby som hade det mesta och bästa av spelet, utan att skapa några heta chanser. Där och då var det inget som tydde på att Vimmerby skulle resa sig.

Men VH-spelarna jobba sig in i matchen och tack vare Pontus Näséns reducering i powerplay fick hemmalaget nödvändig energi. Målet kom efter 31:33. Näsén fick öppet mål efter en utsökt passning av Måns Carlsson.

Därefter fick vi se en helt annan glöd av hemmalaget. 2–3 hängde i luften flera gånger, men det blev inget mer mål i mittenakten.

Tog ut målvakten

2–3 kom istället knappt halvvägs in i den tredje perioden. Återigen gjorde VH mål i powerplay. Den här gången genom Christian Blomqvist. Han stod parkerad i "slottet" och sköt distinkt in pucken i nät.

Därefter följde ytterligare två PP-mål. Först gjorde Visby/Roma 2–4, sedan reducerade VH till 3–4 genom Pontus Johansson.

I slutet satsade Vimmerby allt på ett kort. Med 2:38 kvar av ordinarie tid fick målvakten Jonathan Stålberg ge plats åt ytterligare en utespelare. Men kvitteringen uteblev.

Nu gäller det att VH-spelarna laddar om snabbt. Redan på söndag eftermiddag smäller det igen. Då är det topplaget Kristianstad som kommer på besök.