Många borta - "Men skönt att komma iväg"

I lördags åkte Vimmerby BK på sin andra raka hemmaförlust när BK Tegnér var snäppet bättre i bottenmötet. Nu kan VBK ta revansch på bortaplan.

Frida Sethsson hoppas att laget kan ta poäng borta mot Tegnér och Bågen.

Frida Sethsson hoppas att laget kan ta poäng borta mot Tegnér och Bågen.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2020-02-28 17:15

Efter förra helgens förlust ligger Vimmerby nu på negativ kvalplats i Allsvenskan. De har tre poäng upp till säker mark. 

Under lördagen spelar VBK först mot BK Tegnér i Säffle och sedan mot BK Bågen i Hagfors. Men flera viktiga spelare saknas på grund av skador och annat. 

– Peter Sandberg är borta sedan tidigare. Även Peter Svensson, Daniel Stefansson och Martin Aldebert är borta. Peter Torstensson kan bara vara med en match. Det är fyra ordinarie spelare, så det är tufft, säger VBK-spelaren Frida Sethsson. 

Trots tuffa läget ser hon fram emot bortaresan. 

– Det ska bli skönt att komma iväg och få spela på annan profil än hemma, där vi haft lite huvudbry och förlorat två raka matcher. Vi åker upp på fredagen och umgås lite med laget.

Med flera spelare borta och några tuffa matcher i bagaget får VBK ses som underdog mot både Bågen och Tegnér.

– Vi slår ur underläge, men samtidigt är det lite skönt att spela på bortabana, utan några förutfattade meningar om underlaget. Får vi momentum kan vi nog skaka båda lagen, de är inte oslagbara på nåt sätt, menar Sethsson. 

Det är viktiga matcher...

– Det är måstematcher, definitivt. Kan vi ta några poäng i helgen drar det ihop sig ordentligt i serien. Just därför är det olyckligt med folk borta just nu. Sen är det inga duvungar som ersätter. 

VBK-laget: Frida Sethsson, Tobias Asklöf, Jonny Sandberg, Peter Bexenius, Morgan Holmström, Ivan Ljungholm, Robin Stefansson, Johan Söderström, Sören Berggren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!