Målvakten lämnar VIBK: "En jäkla resa"

Nu står det klart att Vimmerby IBK:s talangfulle målvakt Ludwig Strömsten inte kommer att följa med VIBK upp i division ett nästa säsong. Under söndagen kom beskedet att han lämnar klubben.

Ludwig Strömsten lämnar Vimmerby IBK.

Ludwig Strömsten lämnar Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-04-05 13:34

För några dagar sedan skrev vi om att Vimmerby IBK kunde tappa båda sina målvakter, Ludwig Strömsten och Patrik "Bobby" Karlsson.

Nu har den ena aviserat att han lämnar klubben. Det är Ludwig Strömsten som inte längre kommer att spela i VIBK. Beslutet grundar sig i att han bor och studerar i Jönköping och att livspusslet helt enkelt inte går ihop för en säsong till i VIBK.
– Det har verkligen varit en jäkla resa där vi i många säsonger försökt gå upp. När vi nu väl gått upp så blir det så här tråkigt, säger 20-årige Ludwig Strömsten.

Han känner ändå att han lämnar med flaggan i topp då han var med och hjälpte VIBK avancera till division ett.
– Jag har varit privilegierad som fått spela med mina kompisar egentligen. Det är ju mina närmsta vänner som spelar där, säger Strömsten och fortsätter:
– Någon gång kommer jag säkert att spela i föreningen igen, det hoppas jag. Jag har väldigt många fina minnen, så som min A-lagsdebut.

Michael Elmér, tränare i VIBK, förklarar hur snacket gått med Strömsten:
– Vi har haft en bra dialog med "Ludde" och vi har gjort vad vi kan för att han skulle stanna. Vi ville ha kvar båda våra målvakter till nästa säsong. Ekonomiskt gav vi honom (Strömsten) möjligheten att pendla ett år till och vi sa att vi kunde lösa så att han fick möjlighet att träna i Jönköping ibland också. Men det är ganska logiskt att han tar det här beslutet i och med att även hans flickvän flyttar till Jönköping, säger Elmér.

VIBK står nu endast med en målvakt i truppen: Patrik "Bobby" Karlsson. Men han har också flaggat för att han kan lämna VIBK och avsluta karriären.
– Det kommer dröja någon vecka till med "Bobby". Vi försöker hitta praktiska lösningar så att han kan köra på ett år till. Han är ju tränare för två ungdomslag och vi letar andra ledare så att han får mer tid, säger Elmér.
Hur tror du Ludwigs beslut påverkar "Bobby"?
– Det kan vara åt båda hållen. Han kanske får en större känsla för att vilja hjälpa till nu.

Elmér och VIBK letar nu efter åtminstone en ny målvakt.
– Vi jobbar med flera namn och ska ha ett par möten i veckan med potentiella målvakter. Samtidigt är det svårt i dessa tider. Tanken var att vi skulle haft en gästträning i helgen men då valde kommunen att ha en matsal i sporthallen. Vi får helt enkelt anpassa oss men det sätter käppar i hjulen för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!