Målskytten: "Kunde gått åt båda håll"

Anton Carlsson blev Vimmerby Hockeys enda målskytt när hans lag förlorade hemma mot Troja/Ljungby under måndagen. "Vi var inte riktigt där", säger målskytten efter matchen.

Anton Carlsson gjorde VH:s enda mål i förlustmatchen mot Troja/Ljungby.

Anton Carlsson gjorde VH:s enda mål i förlustmatchen mot Troja/Ljungby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-10-21 22:13

Bortalaget ledde med 2–0 fram tills det återstod tio minuter av matchen när Anton Carlsson fick raka in en retur till 1–2, precis när Troja/Ljungby blivit fulltaliga efter att VH haft powerplay. 
– Vi har haft bra "PP" i några matcher nu och har ganska bra självförtroende men så kuggar det inte riktigt i när vi säger att vi ska ta puckarna framför kassen. Nu så hamnade den där framför mig och jag får öppet mål. Det handlar bara om att ta pucken till målet så brukar det hända saker, säger Anton Carlsson. 

Där och då kändes det som att VH också skulle kunna få till en kvittering, men närmare än så kom man aldrig och Troja kunde istället göra 1–3, vilket också blev slutresultatet.
– Vi känner att vi är med i matchen och att när vi gör saker bra så får vi tryck på dem. Målet ger oss energi och till slut kunde det gått åt båda håll, men vi var inte riktigt där, säger Carlsson, som ändå var nöjd med hur VH inledde matchen men mindre nöjd med hur det senare utvecklades:
– Vi kommer ut bra och sätter press på dem direkt. Sedan faller vi ur det och slutar göra de enkla sakerna vi pratat om och de får komma in i matchen istället. Men vi är ändå med i matchen hela vägen ändå, även om vi inte riktigt kommer upp i nivå. 
Vad gör Troja bättre än er?
– Jag tycker att de är konsekventa och tar vara på det vi gör dåligt. Vi gör dem ganska bra och de kommer hit och tar tre poäng till slut, vilket allt handlar om. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!