Målkungen om grymma slutet

Trots ett nytt målrekord fick Tobias Claesson avsluta säsongen som en förlorare. "Det är förkrossande", säger RIF:s lagkapten.

Saken är klar. Kim Karlsson har just gjort 8–5 och Solfjäderspelarna rusar in för att fira tillsammans med de tillresta Solfjädersupportrarna.

Saken är klar. Kim Karlsson har just gjort 8–5 och Solfjäderspelarna rusar in för att fira tillsammans med de tillresta Solfjädersupportrarna.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-03-24 17:49

26:28 in i matchen gjorde Tobias Claesson 5–1 till Rimforsa. Det var hans 59:e fullträff för säsongen. Då såg RIF:s väg mot seriesegern spikrak ut. Men Solfjädern kom tillbaka och vann med 9–5.

– De malde ner oss totalt och vann rättvist, säger Claesson och suckar.

Vad berodde det på, tror du?

– De fick energi av sina mål. På så sätt blev det ett mentalt spel. Sedan är de bättre tränade än oss, vilket märktes idag. Vi kör ingen försäsong. Då finns det risk att det blir så här i slutändan.

Mitt i all besvikelse summerade Tobias Claesson en fantastisk säsong. Både individuellt och för laget.

– Alla ska ha stor credd. Vi har gjort det här tillsammans. Nu får vi deppa ett tag innan vi träffas igen och snackar igenom vad som hände. Vi har en otroligt bra lagsammanhållning och kommer jobba oss ur det här, även om det känns jobbigt just nu.

Har du funderat något på framtiden?

– Det är några klubbar som har hört av sig, bland annat i norska högstaligan. Men nä... jag har hjärtat här. Det är stor chans att jag blir kvar. Det ska i alla fall mycket till för att jag ska lämna Rimforsa, säger Tobias Claesson.

Tobias Claesson.
Tobias Claesson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!