Det är det milda novembervädret som ställer till det för de östgötska ismakarna. Nytt datum för matchen är inte klart.

– Det var lite synd. Men det är sådant som vi lever med inom bandyn nuförtiden. Med tanke på det klimatet vi har så blir det svårare och svårare att garantera is. Man har lärt sig att acceptera det, säger Målilla Bandys tränare Jesper Lüning.

Istället får Målilla ställa in sig på att spela säsongens första seriematch mot Finspång nästa lördag, hemma på Venhagsvallen. Där är det ännu inga problem med att hålla is.

– Isen håller än och det fungerar bra att träna på. De gör ett fantastiskt jobb med isen i Målilla, säger Jesper Lüning.

I BK Derby är man dock kritiska mot kommunen, där man anser att det inte gjorts tillräckligt för att ställa isen i ordning på Stångebro.

– Jag har full förståelse för att det inte är lätt, men på flera andra ställen i vår närhet finns det is. Här har det mest varit ströförsök och det är inte tillräckligt. Det har absolut funnits förutsättningar för att bygga bra is, men då har man lagt ned för lite resurser, säger Derbys kansliansvarige Mattias Hård.

– Tyvärr har det inte lagts manken till under kvällar och nätter. Det handlar inte bara om A-laget utan hela vår verksamhet drabbas. Allmänheten också, för den delen. Det är många som står och stampar, säger Hård vidare till Corren.