Målilla firar 100 år med seriepremiär

Jesper Lüning går in på sin tredje sejour som tränare i Målilla Bandy. Den här gången på ett lite annorlunda sätt jämfört med tidigare. Målilla har ingen press på sig att tillhöra topplagen.

Jesper Lüning är tillbaka en tredje gång som tränare i Målilla Bandy.

Jesper Lüning är tillbaka en tredje gång som tränare i Målilla Bandy.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2018-11-17 08:15

Målilla inleder serien, i en försenad seriepremiär hemma mot Finspång i dag. Matchen är också en del i klubbens 100-årsjubileum, som kommer avslutas med stor fest senare på kvällen.

Lüning ser fram emot premiären.

– Det känns jättebra att komma igång nu, och dessutom ha premiären på hemmais. Dessutuom med lite fest och baluns på kvällen. Det känns bra att få börja komma igång med seriespelet nu, säger Jesper Lüning.

Försäsongen har dock inte varit någon munter läsning för Lüning och kompani.

– Vi har bara spelat fyra träningsmatcher, och det märks ganska tydligt att vi har en del att jobba med när det gäller förvarsspelet. Vi vet inte riktigt var vi står oss mot de övriga lagen i serien så här på förhand. Men jag känner att vi är på rätt väg, vi har haft bra träningar på slutet, säger Jesper Lüning.

Inför säsongen har en del spelare lämnat, och ett antal har tillkommit. Bland annat de rutinerade ryska spelarna Dmitry Lazar och Anatoly Suzdalev.

Den förstnämnde kommer att få börja säsongen på en lite annorlunda position än vad han kanske är van vid.

– Jag kommer att använda honom som vänsterhalv i premiären. Han har spelat på den positionen när han spelade i allsvenskan, och nu får han gå ned och spela där igen. Det är en duktig tvåvägsspelare som varit med rätt länge. Han har stor rutin och jag tror att det blir bra för balansen i laget, säger Jesper Lüning, som i övrigt förfogar över en ganska ung trupp.

Motståndarna i dag, Finspång kommer från den mellersta division 1-serien, där de slutade tvåa förra säsongen.

– Det är ett ganska tungt lag att möta, med flera duktiga spelare. De har vassa spelare på både halvpositionen och i anfallet. Men för oss gäller det att inte fokusera för mycket på motståndet, säger Lüning.

Jesper Lüning och Målilla har inte satt upp någon resultatmässig målsättning inför säsongen.

– Eftersom vi inte har spelat så mycket matcher så vet vi inte riktigt vart vi står. Målsättingen är givetvis att vinna varje match, men vi har mer prestationsbaserade mål inför säsongen, och så får vi se hur det går lite och lite senare under säsongen kanske vi får revidera det till en resultatmålsättning, säger Jesper Lüning som tror att Skirö och Tjust är två av lagen som kommer att slåss i toppen.

Det blir tredje sejouren för Lüning som tränare i Målilla. Han har gjort det bra tidigare och trivs med att komma tillbaka.

– Det är en mycket gemytlig och trevlig förening med många härliga människor som är involverade. Det är svårt att inte trivas i den här föreningen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!