Målilla Bandy vill inte gå upp

Målilla Bandy ligger för närvarande tvåa i division 2 och har chans på serieseger. Men om de får frågan att gå upp till ettan kommer Målilla tacka nej. "Det är för att de yngre spelarna ska kunna utvecklas".

Eric Sundberg är spelare och en av tränarna i Målilla Bandy.

Eric Sundberg är spelare och en av tränarna i Målilla Bandy.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bandy2020-02-17 13:13

Inför säsongen valde Målilla Bandy att dra sig ur division ett och istället spela i tvåan. Detta eftersom de ville satsa på sina egna unga talanger. Säsongen har sedan gått riktigt bra och laget har tagit 20 poäng på 14 matcher. Med två matcher kvar har de chansen att gå upp, antingen av egen kraft (som seriesegrare) eller om lagen ovanför tackar nej.

Nu kan dock Sporten berätta att Målilla Bandy kommer tacka nej till att gå upp om situationen uppstår. 

Eric Sundberg är spelare och tränare i Målilla:

– Det är ett gemensamt beslut både från klubben och truppen, beroende på hur läget känns. Vi är ett väldigt ungt lag och att ta ett steg till ettan kan bli tufft. Det är ett stort steg. Allt handlar om att ge dem ett år till med division två i benen, säger Sundberg. 

Eric berättar att det i division ett kan vara tuffare konkurrens om platserna i startelvan. 

– Om vi vill gå upp i ettan till säsongen efter vill vi vara med i toppen och slåss. Det är viktigt att ungdomarna får chansen att spela för att kunna utvecklas. Går man upp i ettan blir det hårdare konkurrens. 

Är målet att gå upp i ettan nästa säsong istället?

– Så är det sagt. Helst vill vi ha två lag, ett i division ett och ett utvecklingslag i tvåan. Så hade vi för några år sedan också. 

På onsdag spelar Målilla hemma mot Oskarshamns B-lag. 

Karta: Venhagsvallen I Målilla Ab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!