Målilla avslutade säsongen med klar seger

Division två-säsongen i bandy är över – i alla fall för Målilla. Laget spelade sin sista match för säsongen under onsdagskvällen och tog en enkel seger hemma mot seriesjuan Tjust Bandy U.

Målilla Bandy avslutade säsongen med en seger.

Målilla Bandy avslutade säsongen med en seger.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bandy2020-02-26 21:10

Några lag har en eller flera matcher kvar att spela i division två den här säsongen. Det har inte Målilla Bandy efter onsdagskvällens match, som var deras 16:e och sista för säsongen. Man ställdes mot Tjust U på hemmais och avgjorde i princip redan efter den första halvleken, då det stod 4–0. Till slut vann Målilla med 7–1.
– Det var ingen jättebra match av oss men vi gör det stabilt. Vi är ganska överlägsna men jag tycker att vi slarvar lite för mycket. Vi hade kunnat vinna med större siffror egentligen, säger Målilla Bandys Leif Malmborg. 

Målilla saknade sina stora målskyttar Eric Karlström och Erik Karlsson men klarade sig bra ändå. Tjust hade samtidigt inte med några spelare från sitt A-lag.
– Det var kontrollerat trots att vi var lite försvagade, säger Malmborg, som berömmer Oskar Nilsson för sin match:
– Han var dominant och låg bakom det mesta.

Målen i Målilla gjordes av Oskar Nilsson 2, Leo Stolt 2, Knut Gunnarsson, Eric Sundberg och Ludvig Ivarsson. 

Nu är Målillas säsong över och man har sedan tidigare meddelat att man inte kommer att ta steget upp i division ett, oavsett vilken placering man nu slutar på i division två.
– Vi har gjort det bra och det har varit lärorikt för våra yngre killar. Vi har slarvat bort några poäng men ändå varit spelförande i de flesta matcherna vilket vi får vara nöjda med, konstaterar Malmborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!