Mäktig vändning av Hultsfred

Räkna aldrig bort Hultsfreds HF. Under lördagen vann HHF med 28–27 mot bottenkonkurrenten H43 Lund – trots ett till synes hopplöst underläge.

Handboll2019-02-23 16:02

Några minuter in i den andra halvleken stod det 12–19 på resultattavlan i Hagadal.

– Det kändes som att allting gick emot oss, säger HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

Då påbörjade hemmaspelarna en imponerande vändning. Tack vare några snabba mål tändes hoppet. Och i slutet, när allt skulle avgöras, var Hultsfred hetast. Andreas Torngren satte det avgörande målet med drygt en minut kvar.

– Jätteskönt. Vi tajtade till förvarsspelet och fick med oss några målvaktsräddningar. Det var grunden till vändningen, säger Bosse Sundqvist.

Tack vare segern har Hultsfred häng på lagen ovanför det negativa kvalstrecket. I nuläget är det fyra poäng upp till just H43. Troligtvis är det bara två poäng efter helgen. Hultsfred ska ju nämligen möta jumbon Höör under söndagen i en uppskjuten match.

Robin Löfstedt var stor segerorganisatör mot H43. Utöver sina elva mål var han oerhört viktig, både offensivt och defensivt.

Här är alla målskyttar: Robin Löfstedt 11, Henrik Böris 4, Albin Nilsson 3, Eric Schultz 3, Sasa Omrcen 3, Tobias Stridh 1, Gustav Örnros 1, Christoffer Sundqvist 1, Andreas Torngren 1.