Ja, på förhand var det ett toppmöte. Både Lenhovda och Virserum hade tre raka segrar inför torsdagens match.

Men som ni ser på resultatet blev det inte speciellt jämnt...

Bortalaget VSGF dominerade fullständigt – från början till slut.

Christoffer Velander öppnade målskyttet i mitten av den första perioden. Några minuter senare kom 0–2 genom Jesper Jansson.

– Jag var lite missnöjd med vissa delar i den första perioden. Vi spelade lite för svårt, säger tränaren Fredrik Petersson.

Den andra perioden utvecklade sig till rena rama målfesten. VSGF gjorde sex raka mål och gick fram till 0–8. Vid ställningen 0–5 tog Lenhovda timeout – men de lyckades alltså inte stoppa blödningen.

– Våra spetsspelare visade vägen och gjorde många mål. Det är förstås ett bra kvitto att vinna med 10–1 mot en förväntad toppkonkurrent.

– Men det som glädjer mig mest är defensiven. Vi har bara släppt in tre mål på de fyra första matcherna, säger Fredrik Petersson som betonar att laget måste behålla ödmjukheten.

– Vi får inte tro att vi är världsmästare bara för att vi har vunnit stort i några matcher. Men det finns något att bygga vidare på. Så är det ju. Det ser bra ut.

Christoffer Velander var glödhet och blev fyramålsskytt. Övriga mål: Jim Nordh 2, Jesper Jansson, Simon Dahl, Andreas Lundgren och Anton Adolfsén.

Målvakten Robert Davidsson räddade drygt 97 procent av skotten och förtjänar beröm, liksom Jim Nordh, Robin Ekström och den unge backen Anton Adolfsén.

– Anton växer för varje match. Det är mycket hockey i den killen, säger Fredrik Petersson.