Makalös avslutning på derbyt

Annandagsderbyt mellan Målilla och Tjust blev en riktig rysare. I 94:e minuten gjorde hemmalaget 3–3 på straff.

Bandy2018-12-26 15:24

För bara några dagar sedan åkte Målilla på en blytung 11–1-förlust mot Skirö. Med det resultatet i färskt minne var det nog inte många som trodde att det unga hemmalaget skulle kunna störa serieledande Tjust.

Men precis så blev det. Derbyt på Venhagsvallen var jämnt och spännande hela tiden.

Målilla inledde strålande och tog ledningen med 1–0 genom det ryska nyförvärvet DimitryLazar. Även 2–0 och 3–0 hängde i luften.

Tack vare ett hörnmål efter drygt tio minuters spel kom Tjust in i matchen.

Målilla återtog ledningen i mitten av den första halvleken genom AnatolySuzdalev.

Sena mål

Efter paus skapade båda lagen mängder av målchanser. Målvakterna – Joel Johansson i Målilla och Eetu Sviili i Tjust – storspelade.

Till slut kom målen.

Publiken (314) fick se en galen avslutning på derbyt. Tjust gjorde 2–2 i 86:e minuten och 3–2 i 88:e. I det läget såg favoriten ut att fixa två viktiga poäng.

Men i 94:e minuten lyckades Målilla kvittera till 3–3, när DimitryLazar gjorde mål från straffpunkten.

– Jag är stolt över arbetsinsatsen. Vårt försvarsspel var grunden till att vi gjorde en så bra match, säger Målilla-tränaren Jesper Lüning.

Nöjd med en poäng?

– Ja, sett över hela matchen är jag supernöjd med vår prestation. Men lite surt att vi inte lyckades vinna när vi hade 2–1 så länge.