Lyckat fotbollsläger på Öland: "Perfekt"

Det är inte mycket som är sig likt i idrottsvärlden i dessa tider. Men det finns glädjeämnen ändå. Gullringens GoIF är hemkomna efter ett lyckat läger på Öland. "Det var helt perfekt", säger tränaren Daniel Ohlsson.

Gullringens GoIF värmer upp under ett träningspass på Öland i helgen.

Gullringens GoIF värmer upp under ett träningspass på Öland i helgen.

Foto: Privat

Fotboll2020-03-30 17:30

Efter en som vanligt lång försäsong var tanken att det skulle finslipas på de sista, så viktiga, detaljerna inför den stundande seriepremiären på träningslägret i Ekerum på Öland. Men som ni vet blir det ingen seriepremiär för vare sig Gullringens GoIF eller för de andra lokala lagen på ett bra tag. Visst slipades det på detaljer i spelet, men inte i den omfattning som det kanske var tänkt från början.

– Vi fick tänka om lite eftersom premiären är framflyttad till juni, som det verkar, säger Daniel Ohlsson och fortsätter:

– Fokus de här dagarna låg på gemenskapen och att ha roligt tillsammans. Jag är jätteglad att vi åkte hit. Med allt som hänt de senaste veckorna hade vi ett behov av att åka iväg och komma bort. Och jag måste säga att allt var så bra. Från maten, till boendet, servicen, tillgängligheten och planerna. Den plan vi tränade på var otroligt fin.

Hur många pass blev det?

– Vi genomförde fyra träningspass och det var bra. Dessutom hade vi en padelturnering som avslutning i lördags.

Vem vann?

– "Patte" (Patrik Wärnehall) och Erik Ståhlgren vann före mig och Albin Gustafsson.

Totalt var det 25 personer som var med på lägret, där några saknades på grund av sjukdom.

Med tanke på att seriepremiärerna är skjutna på framtiden kommer vissa lag att ha uppehåll från träning och matcher den närmasta tiden. Hur gör ni?

– Just nu vet jag inte. Vi ska ha att möte om det här, med sportgruppen, styrelsen och spelarna. Vi måste ha en samsyn där alla får säga vad de tycker och komma fram till den bästa lösningen.

Daniel Ohlsson gillar inte förbundets val att spela en enkelserie, med blott elva matcher för lagen i division fyra.

–  Personligen tycker jag att det är helt värdelöst. Jag tycker definitivt att man ska spela 22 matcher. Om vi kommer igång i början av juni så borde det gå att spela två matcher i veckan och förkorta sommaruppehållet. En enkelserie blir orättvis på många olika sätt och det blir små marginaler som kommer att avgöra.

På vilket sätt?

– Några av lagen kommer få fler hemmamatcher än de andra. Vissa lag som spelar på naturgräs kan få nackdel av att få spela flera matcher borta på konstgräs. Vi har också tänkt ha evenemang på vår hemmamatch mot Vimmerby, men frågan är om vi kommer att få spela hemma mot dem?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!