I lördags var det dags för Stockholm Halvmarathon. Loppet är totalt 21 098 meter och hålls mitt i Stockholms innerstad. Många lokala löpare beslutade sig för att springa loppet, och några av dem stod för väldigt fina prestationer.

Christian Isomettä från Hultsfreds Löparklubb var en av dem. Han kom i mål på tiden 01:19:35 och slutade på plats 90.
– Jag är nöjd för dagen men man vill väl alltid lite bättre. Jag hade satt ett mål att komma under 1:20 och det gjorde jag, även om banan inte var optimal, säger Christian Isomettä.
Hur var banan?
– Det är lite kuperat och ganska trångt i starterna. Sen är den ganska backig också.

Löpning är en stor passion för Christian och han har redan börjat ladda upp för kommande lopp.
– Nu blir det mer lokala lopp så som terräng-DM i Södra Vi om någon vecka. Sedan blir det 10 000 meter bana i Eksjö. Säsongen är ju snart slut men jag får se om det blir något mer i vinter, säger Isomettä.
Vad för lopp är du sugen på i vinter?
– Jag funderar lite på Barcelonas halvmaraton, men vi får se. Det finns även planer på att springa hela maraton men det har jag inte gjort i år.

Anna Pettersson från Hultsfreds LK stod också för en fin prestation när hon kom i mål på tiden 01:36:10 vilket gav henne plats 90 bland damerna. Nils-Allan Torstensson kom in på tiden 01:45:41 och Anders Nilsson på 02:05:58. De båda tävlar också för Hultsfreds LK.