Lokala lagens konkurrent får göra en nystart

Förra säsongen hade man uppbackning av Jönköpings Södra. När Tenhults IF nu ska spela i division fyra är det samarbetet borta och klubben får göra en nystart. "Målet får bli att hänga kvar", säger TIF:s Pierre Henriksson.

Tenhults IF mötte Vimmerby IF i trean förra säsongen. Nu ska de mötas i fyran igen.

Tenhults IF mötte Vimmerby IF i trean förra säsongen. Nu ska de mötas i fyran igen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2019-12-09 19:30

Tenhults IF åkte ur division tre förra året och laddar nu om för en säsong i division fyra där man kommer spela i samma serie som bland andra Vimmerby IF, Gullringen och IFK Tuna. Under de senaste två säsongerna har TIF haft ett samarbete med Jönköpings Södra där man kunnat plocka både spelare och ledare från framför allt klubbens U19-lag. Säsongen 2020 kommer J-Södra inte att ingå i något samarbete med Tenhult.
– Det blir en nystart för oss och nu är tanken att vi ska bygga mer utifrån spelare som kommer från Tenhult, säger Pierre Henriksson, som är med i sportgruppen i TIF.
Hur långt har ni kommit med lagbygget?
– Vi har väl 10-15 spelare klara. Vi väntar på svar från några till.

Tenhult visade annars prov på mycket bra spel under hösten i division tre. Man blev dock lidande av sin svaga vårsäsong och till slut lyckades man inte rädda nytt kontrakt. Men att det ska bli uppflyttning till division tre igen nästa säsong är inte någon uttalad målsättning man har.
– Det är väl inte riktigt möjligt att ta steget upp igen direkt. Målet får väl bli att hänga kvar och inte åka ur igen, säger Henriksson. 

Tenhult kommer som bekant att spela i samma serie som våra lokala division fyra-lag.
– Vi hade ju helst velat spela i en Jönköpingsserie men nu blev det som det blev. Det blir en tuff serie där Vimmerby och Tranås kanske får gälla som lite favoriter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!