Tuna bröt VFF:s fina svit

I säsongens 16:e seriematch kom så den första förlusten för Västerviks FF. Detta efter att ett skickligt Tuna vunnit med 4–1.

fotboll2019-08-17 15:46

Matchen avgjordes i praktiken redan i inledningen. VFF kom snett in i det och Björn Söderström rev efter bara fem minuter ner en framstormande Anton Carlsson, som själv behärskat satte dit den efterföljande straffen. Hemmalagets press fortsatte och utdelningen kom efter 15 minuter då ett skott från Oskar Eriksson studsade i det våta gräset och under Söderström fram till 2–0.

VFF försökte jobba sig in i matchen och hade bollen en del men kändes ganska trubbiga framåt. De hetaste chanserna kom till genom fasta situationer eller individuella nummer från Faiz Benatallah men Tunas ledning var två när vi nådde pausen.

Om VFF kändes ofarliga första 45 var det helt annorlunda efter pausen. När en kvart gått av andra halvlek hade man skapat 4-5 högoktaniga chanser, utan att kunna överlista Mikael Karlsson i Tuna-kassen. Trycket var enormt men det sista momentet dröjde antingen för länge eller uteblev helt. Sedan bytte VFF ett gäng spelare. En av de som kom in var Christoffer Gustavsson och det var också han som, efter en hörna, behärskat placerade in reduceringen efter 67 minuter. Målet föll logiskt och VFF hade fått blodad tand. Jimmy Svensson fi1ck efter 80 minuter ett guldläge men volleyn gick strax utanför. Minuten senare var matchen avgjord då Tunas Anton Carlsson rullat in bollen efter en snabb kontring. Fyran kom också sedan Filip Ingemarsson gjort mål i slutminuterna.

VFF:s svit gällande matcher utan att förlora är därmed bruten och stannar på 15. Dessutom tappar man serieledningen till Aneby.

IFK Tuna–Västerviks FF 4–1 (2–0)

Målen: 1–0 Anton Carlsson, 2–0 Oskar Eriksson, 2–1 Christoffer Gustavsson, 3–1 Anton Carlsson, 4–1 Filip Ingemarsson