Lojal tappar nyckelspelarna - trio till HFK

Jetmir Shehi, Ilhan Jejna och Ahmed Tarabeih har de senaste säsongerna varit tre av SK Lojals bästa spelare. Nu väljer de att spela med Hultsfreds FK. Dessutom tappar Lojal Armend Mahmutaj och ytterligare några killar.

SK Lojal blir av med många viktiga spelare.

SK Lojal blir av med många viktiga spelare.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-11-21 13:58

Under torsdagen skrev Hultsfreds FK på sin hemsida att Jetmir Shehi och Ilhan Jejna är klara för en övergång från Venaklubben Lojal. 

Sporten har pratat med HFK:s assisterande tränare Alexander Sundqvist, som var nöjd över nyförvärven:

– Det är skitroligt så klart. Två hungriga unga killar som har varit duktiga i division 5 de senaste åren. Det känns som jätteviktiga förstärkningar. De har kommit in bra i gruppen när de har tränat med oss och jag tror de kommer passa in bra i laget. Det är tekniska spelare som kan höja vår nivå, säger Sundqvist. 

Enligt SK Lojals tränare Viktor Gimolli ska även Ahmed Tarabeih spela med Hultsfred i fortsättningen. Något Alexander Sundqvist inte vill kommentera:

– Det är herrutskottet som har hand omövergångar, så jag törs inte säga något kring det för tillfället. 

För Viktor Gimolli och hans SK Lojal är detta givetvis tre tunga tapp.

– Det är tre startspelare i vårt lag, så det är jättetufft. De här spelarna har varit en stomme i vårt lag i några år, så det är stora förluster, säger tränaren. 

Utöver Tarabeih, Shehi och Jejna lämnar även andra spelare SK Lojal.

– Armend Mahmutaj har bestämt sig för Oskarshamn AIK:s U19-lag. Sedan har vi bröderna Gelici, Gzim och Gentrit, som flyttar till Helsingborg. Och så lämnar Vladimir Radak, även han för HFK, suckar Viktor Gimolli. 

– Det är sju spelare som försvinner. Inga dåliga spelare heller. Jag har aldrig varit med om något liknande. 

Men Viktor Gimolli är inte helt uppgiven ändå, fast än läget är tufft. 

– Vi jobbar med att ta in nya spelare, även om det är svårt. Vi kommer inte få in ersättare av samma kvalitet. Men det finns ett lag ändå. Sedan saknas målvakt, och vi behöver bättre bredd. 

Om läget är kritiskt för Lojal ser det betydligt bättre ut i HFK, som siktar högt i division 5. 

– Det är väl klart att man har som mål att vinna varje match, vi får se hur långt det bär, men det ser ut som att vi får en slagkraftig trupp. Vi siktar på toppen, säger Alexander Sundqvist, och lägger till: 

– Men samtidigt så är det en tuff serie. Många derbyn och svåra matcher som kan ställa till det. Vi gör det vi kan och får se hur långt det leder. Men det känns som att vi har ett bra lag i alla fall. 

Viktor Gimolli, tränare i SK Lojal.
Viktor Gimolli, tränare i SK Lojal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!