Glödhett

VM och Stina

Skadad. Borta från VM. Så löd rapporterna. Men sprintdrottningen Stina Nilsson går aldrig att räkna bort. Rehabiliteringen mot det stundande världsmästerskapet i idylliska Seefeld, gick tydligen toppen. Men inte skulle hon väl vara i slag att utmana om medaljer? Jojomänsan. Efter en högdramatisk final sprintade Stina hem ett silver. Ett silver som väckte starka känslor och som var guld värt för henne – och för Sverige.

Hett

Hockeyfeber

Grundserien kan vi bocka av. Allettan likaså. Nu ställs allt på sin spets. Det är playoff-tider. Vi gnuggar händerna. Som ni vet så står Enköping för motståndet för Vimmerby i playoff 1. På förhand känns det som klart överkomligt. VH bör självklart vinna och gå vidare till nästa runda. Allt annat vore förstås ett misslyckande. Hockeyallsvenskan känns också hyperintressant med IKO och VIK. Visst, sedan spelas det visst SHL också. Gäsp.

Varmt

Släpp bollen loss – det är vår

På väg hem från Kungsbacka i onsdags natt, började snön närmast vräka ner vid Jönköping. Dagen efter låg det ett snötäcke över oss – igen. Strunt samma. Nu är det plusgrader, solen skiner och vårkänslorna börjar spira. Ännu ett tecken är att fotbollen drar igång på allvar. HFK herr var först ut, i helgen är det dags för flera lokala matcher. VIF dam och IFK Tuna-Gullringen, bland annat. Härligt. Och vi liverapporterar.

Ljummet

Dags att bli påkopplade igen

Vimmerby Hockey har gjort en stark säsong så här långt. Men de två senaste insatserna väcker en del frågetecken. Laget har på kort tid fått in tre starka nyförvärv – ändå har matcherna mot bottenlagen i Allettan, Hanhals och Mariestad, inte varit särskilt bra. Känslan är att laget saknat den rätta hungern och passionen. Den måste omedelbart infinna sig igen nu när playoff 1 drar igång.

Kallt

Videon?

Har alltid gillat Calle Halfvarsson. Han verkar vara en ödmjuk, högst sympatisk herre. Men vad tänkte han egentligen på när han gjorde den där videon? Just det, han tänkte förmodligen inte alls. Den högst förståeliga negativa uppmärksamhet som skapades, var knappast den optimala uppladdningen inför ett världsmästerskap.

Iskallt

Krocken

Vad säger vi...? Ett ögonblicks verk, på en mikrosekund, förvandlades högst realistiska gulddrömmar till... ingenting. Maja Dahlqvist och Jonna Sundling var på väg mot något riktigt stort i den inledande VM-distansen. Det slutade i en krock mellan de båda svenskorna. Till råga på allt fick vi se en norska (Falla) vinna – och överraskningen Eide smita förbi en stavlös Sundling på upploppet och sno åt sig bronset.