Listan: Här är veckans heta och kalla

Här är det som varit hett och kallt under veckan. Bland annat är det lokala idrottare och lag som har haft framgångar.

HFK-damerna är ett av de lagen som har säkrat uppflyttning.

HFK-damerna är ett av de lagen som har säkrat uppflyttning.

Foto: Privat

Sport2019-09-19 20:30

Glödhett

Filip Bengtssons motocrossuccé

Bengtsson, som bor i Vimmerby och tävlar för Vimmerby MS, vann SM i klassen MX1 för femte gången i sin karriär. En stark prestation av 28-åringen från Sankt Olof. Nu laddar han för lag-VM i motocross. Det svenska laget har, enligt Filip själv, bättre förutsättningar än på länge att gå långt i VM.

Hett

Hultsfredskillens EM-medalj

Daniel Gustafsson kommer från Hultsfred, men spelar nu för Västers BTK i Motala. Han gjorde en fin turnering i Para-EM som ägde rum i Helsingborg under veckan. Han fick ett tufft läge redan i gruppspelet då han förlorade en match och seger med 3-0 krävdes i sista gruppmatchen. Det löste Daniel och vann även åttondelsfinal och kvartsfinal. I semin tog det stopp, men en bronsmedalj är inte fy skam!

Varmt

Uppflyttning till trean

Rimforsa IF och Hultsfreds FK har varsitt damlag som förra helgen säkrade avancemang till division 3. Väl genomförda säsonger av båda lagen, som nog kan lyckas bra även nästa år. I bägge lagen finns det många unga, spännande talanger. Om de blir kvar och fortsätter utvecklas har både RIF och HFK en rolig säsong framför sig. 

Ljummet

Ännu en förlust i hemmapremiären

Hemmapremiär. Länsderby. Dags att ta årets första seger i hockeyettan. Vimmerby Hockey var riktigt laddade för onsdagskvällens möte med Kalmar HC i Ishallen. Men det blev inte som de hade tänkt sig. Kalmar var hetare, spelade bättre och kom till fler lägen. De ledde med 3-1 inför sista perioden, mend et var bud på mer. Vimmerby gjorde en bra sista period och tog sig ikapp till 3-3, men sedan gjorde Kalmar mål igen och vann med 5-3.  

Kallt

De lokala bottenlagen

VIF Dam och HFK herr är redan klara för nedflyttning i respektive serie. Ett stort antal lag kan åka ur, även om det inte är klart. Häng med nu: Vimmerby IF herr, Frödinge/Brantestad dam, Storebro herr, Målilla herr och VIF B löper alla risk att hamna på nedflyttningsplats. Dessutom finns det lag i de lägsta divisionerna som fortfarande inte tagit en enda poäng. Slätmon i division 6 mellersta Östergötaland och Södra Vi i damernas division 4 Vimmerby. 

Iskallt

En tid utan fotboll 

Det är några veckor kvar av de lokala fotbollsserierna och lite längre tid kvar av Allsvenskan, men redan nu bävas jag inför den långa period som kommer därefter. Helt utan svensk fotboll. Det gäller att njuta så mycket som möjligt av säsongsavslutningen, som är allt annat än iskall, så länge den varar.

Vimmerbys herrar är ett av de lag som harvar i botten av tabellen.
Vimmerbys herrar är ett av de lag som harvar i botten av tabellen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!