Glödhett

VH-värvningarna

Daniel Stolt presenterades först som sportchef. Och nu i veckan var det Pelle Johanssons tur att få kliva fram i rampljuset som assisterande sportchef. Och det i inte vilket lag som helst, utan i färska SHL-laget IK Oskarshamn. För Vimmerby Hockey är det såklart en rejäl fjäder i hatten att två killar så starkt förknippat med VH nu får två såna viktiga poster i IKO. Och mycket talar också för att spelarna Hampus Harlestam och Pontus Näsén tar samma väg. Här finns sedan tidigare VH-fostrade Markus Modigs och Eddie Levin.

Hett

Proffsklubben

Amel Komina har fått mycket beröm i Vimmerby IF och är kanske lagets viktigaste och bästa spelare. Västervikskillen har en utsökt bollbehandling, fin blick för spelet och är en utmärkt passningsspelare. Nu får han chansen att provspela med en toppklubb i Europa. I ett par veckor ska Komina testa i Basels akademilag i Schweiz. Stort så det förslår. Vem vet, kanske tar han snart klivet ut i proffslivet.

Varmt

Fotbollsarenan

Som inbiten sportnörd gillar jag att åka runt och kika på arenor och idrottsanläggningar. I helgen besökte jag en av de finaste jag sett. Inte nog med att orten Påskallavik är en riktig pärla någon mil söder om Oskarshamn, här finns också Örnehed. Fotbollsanläggningen ligger på en halvö (?), och omgärdas av havet. Planen var grön, jämn och i bra skick, men framför allt... vilket läge!

Ljummet

Upptaktsträffen

Jodå. Det är bara att erkänna. När den årliga upptaktsträffen i speedway i vanlig ordning hölls i Stockholm, åkte kollega Nordin och jag till fel hotell. Vi satt där i god tid, skrev på varsin text, men efter en stund undrade vi varför inget speedwayfolk var på plats. Nej, men för h-vete! Det var rätt hotellkedja, men fel hotell. Vi slängde oss i bilen med adrenalin sprutande ur öronen – och lyckades med bedriften att göra två rejäla felkörningar i den livliga trafiken på väg till rätt adress. Ljummet, som sagt. Det var tyvärr delar av upptaktsträffen av också. Framför allt för att elitseriens stjärnor inte var på plats.

Kallt

Klena fotbollsresultat

Nej, fotbollssäsongen har inte börjat särskilt bra för merparten av våra lokala lag. Bland annat åkte Kisa på dyngtorsk med 1–6 mot Sturefors i premiären, VIF-damerna underpresterade rejält mot Nittorp och Rimforsa föll mot Ljungsbro. Vi hoppas att helgen blir trevligare sett ur ett lokalt perspektiv.

Iskallt

Lir är avlägset

Det spelar nog ingen roll hur gammal jag blir. Jag kommer alltid att vilja spela fotboll, eller spela tennis, golf, innebandy, löpa eller vad det nu må vara. Det är liksom jag. Just nu går det inte, då jag fått en knäskada på mitt andra alltid "friska" knä. Stackars mig, snyft.