Glödhett

Rysarmatchen

Vinna eller försvinna. Det är nu allting ställs på sin spets. Vimmerby Hockey måste vinna mot Kristianstad fredag kväll. Och göra om samma sak i en eventuell tredje match på lördag. Det här ska bli hur kul som helst. Intresset är på kokpunkten och vi har med all säkerhet en ny jätterysare att se fram emot. Vinnaren tar plats i kvalserien. Och bara så ni vet. Vimmerby har vunnit de två tidigare mötena i Kristianstad den här säsongen...

Artikelbild

Det var en höjdare att se West Bromwich mot Ipswich.

Hett

Resan

Ska vi inte ta en tripp till England? Visst. Efter fyra intensiva dagar på ön är vi nu tillbaka i Sverige. Rika på nya erfarenheter, med ett evinnerligt traskande (över 35 000 steg en dag) – och ett par heta fotbollsmatcher på kontot. Det var en toppentripp. Bara en sån sak att få uppleva en match på Hawthorns i West Bromwich för första gången. Pubarna då? Excellenta.

Guldet

Artikelbild

| OS-guld och nu VM-guld. Vilken styrka Hanna Öberg visar.

"Hanna från Arlöv hej. Jag lärde mycket från dig...". Så löd Nationalteaterns populära proggsång från 70-talet. Nu är det en annan Hanna som regerar på tronen. Hanna Öberg från Piteå-trakten. Vilken klass hon visade i distansloppet. Har den tjejen inga nerver, eller? Hon följde upp OS-guldet, med att nu bli världsmästare. Kort och gott fenomenalt gjort.

Ljummet

Artikelbild

Vilka heta känslor det var mellan fansen i Birminghan och Aston Villa.

Missarna

På tal om skidskytte. Mona Brorsson, som grät floder av glädje efter Hanna Öbergs vrålsuccé på distansloppet i OS förra året, var nu på väg att göra något liknande. Att för alltid skriva in sig i skidskyttehistorien. En formtoppad Brorsson hade allt i sin hand. Ledning med nästan 30 sekunder inför det sista skyttet. Då kom nerverna, då kom tankarna, då kom missarna. Jag tyckte så synd om henne efter guld- och medaljmissen.

Artikelbild

| Nära, nära. Mona Brorsson var på väg mot något riktigt stort i VM,m en tappade allt i sista skyttet.

Kallt

Tipsen

Känns som att jag har haft en tendens att vara snett ute den senaste tiden när jag tippat resultat på olika matcher. Jag har gjort fel avväganden, trots att det många gånger varit små marginaler som avgjort. Stolpe ut, istället för stolpe in.

Nåja. Här lyder mitt tips inför fredagens hockeydrabbning. Kristianstad: 2. Vimmerby: 4.

Iskallt

Hatet

Förr var supporter-kulturen i England tätt sammanflätat med huliganism. Som tur är har de fått bukt med allt det där hemska. Men det finns allt fortfarande kvar där och skvalpar i bakgrunden. Vi fick en föraning om hur det var förr i tiden när vi gick utanför arenan St Andrews inför fotbollsderbyt mellan Birmingham och Aston Villa. Det var otäckt att se vilket hat det fanns mellan fansen. För att ytterligare förstärka den bilden sprang en åskådare in på planen och gav Villa-kaptenen Jack Grealish en smäll!