Listan: Betyg på alla VH-spelare

22 matcher är spelade i södra HockeyEttan. Vi kikade närmare på VH-spelarna och vad de presterade under grundserien. Här är sportredaktionens betygsättning.

Vi har satt betyg på alla Vimmerby Hockey-spelare.

Vi har satt betyg på alla Vimmerby Hockey-spelare.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-12-13 19:30

Målvakter:

Tomas Rydén 4,0

Kommentar: Hade en ganska så tuff inledning, men när Phil Horsky klev in som tränare lyfte Rydén till sin normalt så höga standard. Har varit borta från spel i ett par veckors tid nu, men väntas vara i fullt speldugligt skick när Fortsättningsserien drar igång. 

Oscar Walldén 3,0

Kommentar: Den förre J20-målvakten i Djurgården fick inte mycket förtroende innan skadan på Rydén. Kändes osäker till en början, men har växt flera klasser och har också växt in i rollen som seniorspelare. Har gjort ett par toppinsatser nu på slutet. Jobbade upp sin räddningsprocent ordentligt och slutade på 88,76 procent.

Backar:

Pelle Ström 3,0

Kommentar: Avslutade grundserien starkt och var inne på fyra mål framåt när VH vann stort mot Dalen (7-3). Har legat på en stabil nivå i spelet hela säsongen. Är en pålitlig spelare, tålig och sällan skadad. Får stort förtroende, men borde göra fler mål med tanke på hans fina skott. 

Oskar Carlsson 4,5

Kommentar: Kanonsäsong av rutinerade Carlsson, trots att han brottats med skadebekymmer i två omgångar. Är säker i defensiven och ett ständigt hot offensivt. Har pangat in sju mål, vilket är näst bäst i laget tillsammans med Anton Carlsson. 

Edwin Johansson 2,5

Kommentar: Den unge backen har representerat moderklubben HV71 i SHL och Västervik i Allsvenskan. Har höjt sig efter en något trevande start. Är stark och spelar enkelt. Har tillsammans med VH-stjärnan Semjonovs bäst plus/minus-statistik (+6) i hela laget.

Christoffer Rasch 3,5

Kommentar: Precis som Oskar Carlsson har norrmannen haft en del skadeproblematik. Kristianstadsförvärvet har steppat upp och är viktig för Vimmerby. Han är en pådrivare på isen, vill mycket och har ett mäktigt skott. Nära ett högre betyg. 

Herman Johansson 2,5

Kommentar: Förstaårssenioren från Värmland gör sitt jobb och är pålitlig. Har precis som flera andra VH-spelare tagit kliv efter de inledande fem-sex omgångarna. Har kapacitet att kliva fram mer i offensiven. Det gäller att våga. 

Linus Ljung 3,5

Kommentar: 25-åringen från Limhamn har varit en av Vimmerbys bästa spelare. Har visat klass, inte minst den senare hälften av grundserien. Där har han legat på en hög, jämn nivå. Är offensivt lagd och har gjort fyra mål och sex assist. 

Forwards:

Anton Carlsson 3,5

Kommentar: En av lagets viktigaste spelare. Har många kvaliteter. Han är bra i båda riktningarna, sliter hårt, är en bra skridskoåkare, nyttig i boxplay - och gör ofta mål. Näst bäste målskytt i laget. 

Oliver Kempainen 2,5

Kommentar: Var en av Vimmerbys bästa mot Dalen. Har kanske inte riktigt fått den utväxling som man kunde tro efter hans första säsong i klubben. Är mycket nyttig i boxplay och är på uppgång. 

Jesper Bärgård 2,0

Kommentar: En av de tyngre värvningarna inför säsongen. Var framgångsrik i Nybro, gjorde många poäng i Enköping förra vintern – men har inte fått till det i VH. Ändå noterad för åtta poäng, men har till och från varit i "frysboxen". 

Oscar Gustafsson 3,0

Kommentar: Här har det hänt grejer. Färjestadsprodukten och Horsky verkar vara en bra kombo. Har hög potential, är en utmärkt skridskoåkare och är pigg och rapp. Dock: poängproduktionen måste upp. 

Jakob Karlsson 3,0

Kommentar: VH-kaptenen har blandat och gett. Inledde piggt för att sedan komma i en svacka. Målskyttet har lossnat på slutet. Duktig på att ta in pucken i anfallszon, lugnar upp spelet och får mycket istid och förtroende från tränarhåll. Är viktig för laget och kraven är därefter. Har en växel till. 

Jonatan Augustsson 2,0

Kommentar: Den storväxte Falunkillen jobbar och sliter hårt på isen, i match efter match. Borde kunna utnyttja sin fysik ännu mer i duellspelet. Har gjort få poäng (1+1). Känslan är att det finns mer att få ut av 22-åringen i Fortsättningsserien. 

Roman Semjonovs 5,0

Kommentar: Vimmerbys klart ledande spelare. Vann både målligan och poängligan i serien. Har gudomlig teknik och en förmåga att se "isen". Med honom i laget känns VH aldrig uträknat, oavsett hur matchbilden än ser ut. Har fin blick för spelet och duktig på att sänka tempot i rätt läge. 

Niklas Salo, 2,5

Kommentar: Den kvicke finnen hade höga förväntningar när han värvades, men har inte riktigt motsvarat de förväntningarna. Inledde starkt och avslutade starkt. Jobbar alltid intensivt och skapar mycket chanser. Bekymret är att lägena förvaltas för sällan. 

Mathias Wigley 4,0

Kommentar: Torde vara en drömspelare för de flesta tränare. Ger alltid järnet, stark i det defensiva spelet. Seriens bäste tekare med Adam Willig från Hanhals. Verkar alltid vara i fysiskt topptrim. Har gjort sex mål på 22 omgångar. Slitstark, men ett minus för plus/minus-statistiken. 

Martin Jönsson 2,0

Kommentar: Gjorde en mycket bra försäsong och allt pekade på en kanonsäsong för Nässjökillen. Så har det inte blivit. Var skadad i ett tidigt skede och har inte fått ut vad han kan. Har verktygen för att bli en riktig sniper, men har bara gjort ett mål hittills. Är förmodligen bara en tidsfråga innan Jönsson blommar upp på riktigt. Finns potential. 

Max Popovic 2,5

Kommentar: Precis som så många andra unga killar i VH, går det sannerligen inte att klaga på arbetsinsatsen, viljan och attityden. Det är ungefär samma som med Martin Jönsson. Lossnar det för Popovic, ja... då kan det lossna ordentligt. 

Henrik Eriksson 2,0

Kommentar: Ett meriterat nyförvärv när han anlände. Öste in poäng i Alp-ligan både för Kitzbühl och italienska Ritten/Renon. I VH fick den förre Brynässpelaren inte alls till det. VH hade hoppats mycket på honom, men lämnade klubben efter bara tio matcher. 

Tobias Fridh 2,5

Kommentar: Okej, poängproduktionen imponerar inte. Noll mål av forwarden och två målgivande passningar. Är däremot en av lagets bästa i plus-minusstatistiken. Har kommit allt bättre ju längre säsongen gått. Skulle precis som Augustsson, kunna utnyttja sin fysik ännu mer i matcherna med tanke på sin storlek. 

Pierre Gustavsson 3,0

Kommentar: Har fått halva säsongen förstörd efter en hjärnskakning tidigt på säsongen. Den ex-allsvenske spelaren har med tanke på det, gjort det bra i VH. Sätter alltid laget främst, arbetar hårt, täcker ytor och har också gjort en hel del poäng, nio på tolv matcher. Ett bra facit. 

Fotnot: Erik Gustafsson och Adam Lindblad betygsätts inte då de har spelat för lite. Betygsättningen utgår från att 2 är godkänt, 3 bra, 4 mycket bra och 5 toppklass. 

Vimmerbys målvakt Tomas Rydén har gjort det bra och har över 90 i räddningsprocent.
Vimmerbys målvakt Tomas Rydén har gjort det bra och har över 90 i räddningsprocent.
Vimmerby i siffror

Vimmerby slutade på åttonde plats i södra HockeyEttan med 31 poäng. 
VH placerade sig högt upp i så kallade special teams (powerplay och boxplay). Vimmerby var trea i powerplay med 26.56 procent. I boxplay placerade sig VH som fyra med 81.82 procent. 

I skotteffektivitet kom VH på tia i serien med 8.38 procent. 

Poängligan: 1) Roman Semjonovs, VH 27 poäng (15+12), 2) Adam Ingvarsson, Mörrum 27 poäng (12+15), 3) Hampus Melén, Mörrum 27 poäng (8+19), 4) Alexander Heiver, KRIF 26 poäng (9+17). 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!