Lista: Här är veckans heta och kalla

Vi har listat veckans hetaste och kallaste sporthändelser. Läs vad som tar plats på veckans lista.

Kobe Bryant gick bort, bara 41 år gammal.

Kobe Bryant gick bort, bara 41 år gammal.

Foto: Luca Bruno

Sport2020-01-29 12:00

Glödhett
Intresset för den lokala sporten

Vi har sagt det förut. Men det tål att upprepas: publikintresset för våra lokala idrottslag är något utöver det vanliga. Både Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK drar väldigt mycket åskådare (för att vara på den nivån) och förra veckan hade VH över 1600 på sin match, medan VIBK hade över 700. Och då spelade båda lagen samtidigt! Senare i vår kommer nog den lokala fotbollen att locka storpublik. Härligt!

Hett 
Serie A

Den italienska fotbollen har verkligen fått ett uppsving på den senaste tiden. I helgen var det en fullspäckad omgång med bland annat Rom-derby och Napoli mot Juventus. Och så är Zlatan tillbaka i ligan också. Premier League i all ära, men just nu är Serie A den hetaste ligan i världen. Den har allt: storstjärnor, hängivna supportrar och fantastisk underhållning på planen. 

Varmt
Vimmerby IBK

VIBK-damerna tog en mycket stark seger borta mot Vetlanda i helgen och är nu inte längre jumbo i division ett. Det känns som att man fått ihop det mycket bättre nu och det hade inte förvånat mig om VIBK kan störa flera lag framöver. Det här är nog inte den sista trepoängaren laget tar för den här säsongen. På lördag är det dags för nästa match då serietvåan Kalmarsund kommer på besök. Det blir en betydligt tuffare uppgift för VIBK, men formkurvan pekar uppåt och jag tror att gästerna får en svår match.

Ljummet
Minnescupen i Linköping

Sex lokala lag spelade Håkan Sandbergs minnescup i helgen. Bara ett tog sig vidare. Det var Södra Vi IF, som nu får spela slutspel. En stark prestation av SVIF, som lite överraskande blev tvåa i sin grupp. De andra lokala lagen stod inte för några jätteprestationer och vissa lag hade man förväntat sig mer av. Hade varit roligt med fler lokala lag i slutspelet. 

Kallt
Idrottsgalan

Inget ont om pristagarna och alla idrottare. Men idrottsgalan är ingenting som lockar längre, inte mig i alla fall. Jag ser inte poängen i att ställa idrottare mot varandra och mäta prestationer. Sedan är själva galan väldigt tråkig också. 

Iskallt
Kobe Bryants död

Hela sportvärlden är i djup sorg och chock efter att basketlegendaren Kobe Bryant avlidit efter en helikopterolycka. Även hans dotter och sju andra personer miste sina liv i olyckan. Vilket tragiskt öde för alla inblandade. Bryant kommer för alltid att kommas ihåg som en av de absolut största och bästa som någonsin rört en basketboll.

Vimmerby Hockey hade över 1600 åskådare i fredagens match mot Dalen.
Vimmerby Hockey hade över 1600 åskådare i fredagens match mot Dalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om