Lista: Den "norske bjässen" är glödhet

De här globala och lokala sporthändelserna tycker vi har varit hetast den senaste tiden.

Erling Braut Håland sänkte Dortmund i deras första Champions League-åttondel mot PSG.

Erling Braut Håland sänkte Dortmund i deras första Champions League-åttondel mot PSG.

Foto: Martin Meissner / AP

Sport2020-02-19 11:50

Glödhett
Norske bjässen

Champions League är (äntligen) tillbaka och oj vilka spännande matcher vi bjöds på och kommer att bjudas på i fortsättningen. I tisdags var det två otroliga matcher där Dortmund mot PSG stack ut lite extra. Och en som verkligen stack ut var den 19-årige "bombern" Erling Braut Håland som gjorde båda Dortmunds mål i 2–1-segern. Håland besitter verkligen allt och det här ett genombrott som vi sent kommer att glömma. Och vilket lag Norge nu har inför de kommande landslagsåren med "Hålet", Martin Ödegaard, Joshua King, Sander Berge... You name it!

Hett
VH:s nyförvärv

Vimmerby Hockey är klara för play-off och har fått ett mycket intressant tillskott till truppen inför matcherna i form av Grums IK:s poängkung Jesper Norbäck. Det ska bli väldigt spännande att följa forwarden och se hur Phil Horsky använder honom i de kommande play-off-matcherna. Jag skulle vilja se honom tillsammans med Niklas Salo och Kristoff Kontos. Vilken superkedja det hade kunnat bli!

Ljummet
Målilla Bandys beslut

Inför säsongen valde Målilla Bandy att börja om i division två. När man nu har chansen att gå upp till division ett igen så väljer man att inte ta den. Man kommer att stanna kvar i tvåan oavsett hur det går nu i säsongsavslutningen. Det är ett tråkigt beslut eftersom man så klart vill ha de lokala lagen så högt upp som möjligt. Samtidigt förstår jag Målilla och deras idé om att man vill satsa på sina unga spelare. I division två är det mycket lättare att ge de unga chansen och där får de även utvecklas i lugn takt. Nästa säsong kommer man nog att vinna division två relativt enkelt.

Kallt
Fel Tomas Rydén

I helgen spelade Boston Bravehearts och när jag tittade i matchprotokollet dök Tomas Rydéns namn upp. Han gjorde två mål och tankarna gick direkt till VH:s målvakt Tomas Rydén. Jag ringde upp honom och frågade varför han helt plötsligt sadlat om och börjat bomba in mål för Bravehearts. "Det är inte jag. Phil (Horsky) hade nog inte blivit så glad om jag var med och spelade", förklarade VH-målvakten snabbt. Visade sig att det tydligen finns två Tomas Rydén i trakten... Nu vet jag det.

Iskallt
End of an era

Speedwaylegendaren Greg Hancock väljer att avsluta karriären vid 49-års ålder och det blir ett stort tomrum efter honom nu. Vilken fantastisk karriär han har haft, med världsmästartitlar och SM-guld – och allt avslutades med en säsong i Dackarna. 

Jesper Norbäck är ett starkt nyförvärv av Vimmerby Hockey.
Jesper Norbäck är ett starkt nyförvärv av Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!