Det är totalt tolv aktiva idrottare som tas ut till programmet inför OS 2020 och 2024. Hana Antunovic, född och uppvuxen i Linköping men som nu bor i Stockholm, är en av fem som kommit med i topp och talang. Hennes sikte är OS i Tokyo 2020 och i en tidigare intervju med Sporten sa 26-åringen:

– VM är ett steg i rätt riktning men ingenting är ju klart. Jag måste hålla mig inom topp fem eller helst topp tre för att ha en chans och bli direktkvalificerad till OS. Men det kommer också att finnas en kvaltävling innan OS där de som inte har kommit in via rankingen har en chans.

LÄS MER: Efter VM-bragden: "Steg i rätt riktning"

Hon la där och då fram att komma med i topp- och talangprogrammet hade varit en hjälp på rätt väg i sin satsning. Nu står det alltså klart att hon blivit utvald.

– Vi och Hana har gemensamt investerat mycket resurser och tid i att nå så här långt, förhoppningsvis kan nu SOK som komplement också hjälpa henne in i slutspurten och till att faktiskt nå OS. Vi har också fler mycket talangfulla utövare som vi tror på, där kommer vi fortsätta satsa med förhoppning att fler kan ta sig till samma position framöver, vårt arbete mot det målet förblir detsamma, säger ordförande i Svenska Karateförbundet Urban Andersson i ett pressmeddelande.