Efter en dryg veckas uppehåll är det på tisdagskvällen nystart i SHL-hockeyn. För Linköping HC väntar bortamöte med Mora – och då är backstjärnan Lukas Bengtsson tillbaka i laget.

Till slut.

24-åringen drabbades av något slags elakt förkylningsvirus och var mer eller mindre sängliggande i nästan tre veckor.

– Frustrerande att det tog så lång tid, men jag ville bli av med allt innan jag spelade och tränade för fullt. Annars är det ingen idé. Det går inte bara att försöka överleva matcherna.

Överleva?

– Ja, det var så det kändes mot Mora och Djurgården efter jul. Jag trodde att jag blivit bättre, men problemen försvann inte och då kände jag att kroppen fått nog.

Och nu?

– Det känns bra. I början var det nästan som att komma tillbaka till en ny sport, men du kommer in i det ganska fort.

Det har knappast undgått någon hockeyintresserad att Lukas Bengtsson gjort en alldeles utmärkt LHC-säsong efter återkomsten från två sjukdoms- och skadefyllda år i Nordamerika. Det snackas om goda möjligheter till VM-spel i vår och det snackas om att Pittsburgh Penguins vill ge honom en ny NHL-chans till hösten.

– Jag har ingen aning. Jag har inte ens pratat med dem under säsongen, säger han.

Och när samtalet kommer?

– Jag vet faktiskt inte. Jag känner att jag trivs så bra, har hittat mig själv igen och spelar med glädje. Just nu tar jag det dag för dag här.

Tanken var att han skulle ha varit med i Tre Kronor i hemmaturneringen på Hovet, men ovannämnda sjukdom satte stopp.

– Jag orkade knappt på träningarna här och då kan jag inte åka iväg och spela med landslaget. Det hade inte varit rättvist mot vare sig mig själv eller någon annan. Du kan inte åka dit och vara blyg eller osäker.

Hur mycket tänker du på VM?

– Ärligt talat inte alls just nu. Det är jätteroligt att spela i landslaget och det är klart att det finns ett driv för att nå till VM. Men det är långt dit och det är säkert många från NHL som vill vara med också.

SHL-hockeyn går in i den sista fjärdedelen och LHC har tretton matcher kvar. Frågan är var man befinner sig i tabellen om en månad?

– En slutspelsplats vill och ska vi ha så klart. Topp sex. Men det är så pass jämnt att du säkert kan gå hela vägen även om du kommer tia. Visst kan man känna att det blir en press, men mest av allt är det sjukt kul att det är så jämnt, säger Lukas Bengtsson.