– Vi kom snett in i det, men tar med oss att vi visade en bra karaktär och gjorde match av det in i det sista. Men Frölunda var lite rappare och lite hetare under 60 minuter, sa coachen Daniel Eriksson.

Sveriges tio bästa J20-lag samlas i en ny serie efter nyår och för LHC började det med förlust mot Frölunda, som man också haft svårt emot under hösten.

Nu var det 0–2 efter en period i Stångebrohallen, som blev 3–4 efter två. . . och sen inte mer än så. LHC gjorde ett försök med utplockad målvakt på slutet och skaffade sig ett läge – men då gick klubban av och sista chansen försvann.

– Vi hade några pjäser borta, men det är så det fungerar och absolut inget att klaga på. Men klart att spelare som gör avtryck i SHL är viktiga för oss, sa Daniel Eriksson.

Frölunda inledde som sagt klart vassast och var sedan i ledning matchen ut. Hemmamålen i andra perioden gjordes av Ivar Sjölund, Lukas Johansson och Brian Liechti.

– Vi ville väldigt mycket och det är möjligt att det bidrog till att det blev spänt och låste sig till en början. Till slut var det små detaljer som avgjorde, sa Eriksson och gav extra plus till trion Filip Fornåå Svensson, Brian Liechti och Arvid Costmar.

– De ledde styrkorna på ett bra sätt, sa tränaren.