LÄS MER: Gordon: "Vinn matcher eller håll käften"

LÄS MER: Positivt besked i skadedrabbat LHC

Linköping HC ligger nu elva i tabellen efter en tung period med flera tunga förluster – 2–4 mot Örebro, 0–3 mot Färjestad, 3–4 mot Rögle.

Artikelbild

| Olle Lycksell.

– Det har varit en tuff period för oss, det går inte att blunda för. Vi har inte haft samma effektivitet som i början då vi spelade så himla bra. Jag tycker ändå att vi är med i matcherna. Det är inte så att det andra laget tokdominerat utan det är rätt jämnt, säger Olle Lycksell och fortsätter:

– Vi har lite problem med att hålla ledningen i matcherna ibland eftersom vi har tappat några. Det är något vi jobbar på dagligen. Vi brukar prata efter matcherna om vad som händer. Det är en utmaning för oss men vi jobbar på det.

Nu hoppas LHC på en vändning inför hemmapubliken i Saab Arena mot Djurgården.

– Det brukar bli rätt mycket folk mot Djurgården och det är så mycket roligare att spela när man kommer ut och möts av publiken. Jag tror det kommer att bli en bra och tight match. Båda lagen har haft det lite struligt under perioder och det kan nog svänga hur som helst.

Vad händer runt laget nu när ni är inne i en tyngre period?

– När det är lite tuffare försöker vi samla laget lite och enas så att alla står på samma grund. Det vankas slutspel och det är viktigt för alla att vi tar en plats där. Det är så himla roliga matcher och man vill få ihop gruppen nu inför ett eventuellt slutspel. Det är dit vi ska, säger Lycksell.

Förra säsongen fick Olle Lycksell sitt stora genombrott när han kom in som en frisk fläkt till A-laget från juniorleden. Den här säsongen har dock inte gått lika spikrakt uppåt. Dessutom blev han inte uttagen till JVM trots att han var en av spelarna som var med på turneringarna inför mästerskapet.

– Jag gick vidare ganska fort. Jag visste att det inte var någon som hade en plats klar riktigt och eftersom säsongen inte utvecklade sig som jag ville och jag kände att det lika gärna kunde bli ett nej. Jag har fått andra tuffa beslut emot mig tidigare, som att inte komma in på hockeygymnasiet här till exempel, men det är bara att ta nya tag, säger Lycksell och fortsätter:

– Man kan inte bara lägga sig ner och dö. Jag tar mina byten och så får vi se hur det utvecklar sig. Tanken är att jag ska få till det mer med målskörden i alla fall. Senast fick jag en stolpträff och det känns som det är lite stolpe ut just nu, säger han.

Kan motgångarna stärka i längden?

– Det finns alltid positivt och negativt som kommer ut av det. Det ger energi att bevisa motsatsen, att man borde ha varit där och bidragit. Samtidigt är det en missad upplevelse. Det är för- och nackdelar också. Ibland höjer det mig och ibland sänker det mig.

I juniorlagen spelade han mest som ytterforward men har matchats en del som center under säsongens gång i A-laget.

– Jag vill vara på vingen där jag får vara med och utmana med min fart. Det känns bäst där. Men jag kan även spela center. Det är väldigt utvecklande att spela center och de kanske vill ha mig där ifall det behövs i framtiden.

Inför Örebromatchen var han uppsatt som extraforward men fick en del speltid ändå tillsammans med Dan Pettersson och Daniel Olsson Trkulja. Han var också en av de spelarna som tillförde mest energi och hade även ett stolpskott.

– De coachade mig rätt friskt eftersom jag var uppsatt som 13:e forward. Jag fick spela ganska mycket och tycker att mina kedjekamrater hjälpte mig på ett bra sätt med att täcka upp. Jag är ju en offensiv spelare och det var synd att mitt stolpskott inte gick in, säger Lycksell.