LFC:s sköna målfest i vassa premiären

Det tog bara sex allsvenska minuter innan Mimmi Larsson hade presenterat sig för sin nya hemmapublik.

fotboll2019-04-17 20:50

Nyförvärvet från Eskilstuna inledde och avslutade målskyttet när Linköpings FC fick en drömstart på 2019. Inför 545 åskådare på Linköping arena blev det solklara 5–0 (2–0) i hemmamötet med Växjö och det var lika klart som det låter.

Det kunde ha blivit ännu mer.

En skön inledning på säsongen som ska LFC tillbaka till toppen.

Det var en imponerande start och en spelmässig insats som lovade mer.

Effektiviteten gick inte att klaga på den heller.

Mimmi Larsson inledde målskyttet redan efter sex minuter. Anna Rakel Petursdottir (stark match!) slog en hörna som Växjömålvakten Erin McLeod missbedömde och från nära håll petade Larsson in bollen i mål. LFC var i överläge och var inte ens i närheten av att släppa det.

Emma Holmgren, nya målvakten, tvingades till någon enstaka parad, men strax före paus kom också 2–0 som mer eller mindre avgjorde redan där. Lina Hurtig gjorde målet, snyggt framspelad av Kosovare Asllani och Stina Blackstenius efter ett snabbt anfall.

Samma trio var även inblandad i 3–0 tidigt i andra halvlek. Då var det Asllani som avslutade med ett välplacerat intill ena stolpen. Två snygga mål – och inte heller 4–0 var något att klaga på. Frida Maanum slog till från långt håll och fick drömträff. Mimmi Larsson avslutade sedan målskyttet strax före slutet.

Växjö, med mål att spela i Champions league 2020, var lika blekt som färgen på de vita tröjorna och hade inte bollen under kontroll under långa stunder. Samtidigt spelade LFC kreativt, hade mycket spring i benen och hittade inte minst fram längs kanterna.