Drömmen lever i alla fall för Linköpingsinnebandyns "Åshöjdensaga" och en av förklaringarna till överraskningen i vinter stavas Marcus "Bulla" Johansson, 32 år.

Forwarden är tidigare känd som poängmaskin i Libk i SSL och han har visat att han kan fortfarande.

Johansson var inte med riktigt från start, men kom med en bit in i säsongen i höstas, och hann med att göra 21 mål och 13 assist på 15 division 1-matcher.

Johansson passade även till ett mål i den första kvalmatchen mot Värmdö i lördags, förlust med 2–4.

– Innebandyn är inte prio ett längre, snarare prio tre efter familj (tre småbarn) och jobb (banktjänsteman), men det är fortfarande roligt. Det har fungerat bra, tycker forwarden.

Marcus Johansson är imponerad av det unga Ledbergslaget där han tycker att både laget och ungdomarna som är basen har vuxit under säsongens gång.

– Det är många i det här laget som kan bli riktigt bra i framtiden. Jag tror de har lärt sig vad som krävs för att vinna.

Ändå är det orutin i Ledberg. Det märktes i början av serien och det märktes i kvalpremiärens förstaperiod borta mot Värmdö.

– Det var nu som i fjol, blir lite nytt, säger Marcus Johansson som säger att golvet inte var helt lättspelat i Värmdö. Det var lite som det gamla "tjockgolvet" i Linköpings sporthall, svårt att skjuta på.

Nu blir det Campushallens golv på torsdagen, en match som direktsänds på corren.se och mvt.se och startar klockan 19.30. Vid förlust är säsongen över för Ledberg, vid seger blir det en tredje och avgörande match borta på lördag. Vinnaren möter sedan Nykvarn eller Hovslätt i slutkvalet.

– Vi gjorde det bra i andra och tredje perioden borta. Nu gäller det att vi har tålamod och att vi sätter våra lägen, säger Marcus Johansson.

På tisdagens träning spelade "Bulla" ihop med Joakim Ström, tidigare Libk också, och Fredrik Anarp som återkommer i Ledberg efter att inte ha spelat kvalpremiären.

Vad kan du och Ström bidra med?

– Tror vi kan pusha på och hjälpa till att skapa en kravbild i laget, att kvalitén hålls uppe, lätt att det bara lallas om det är enbart 20-åringar, menar Marcus Johansson som inte vet om det här är hans sista innebandysäsong.

– Jag stänger inga dörrar. Ettan skulle ju vara snällare tidsmässigt med Fjädern och Åby i serien, allsvenskan skulle ta mer tid. Det har varit roligare i år igen, så vi får se, säger Johansson om framtiden.

Ledberg är ordinarie i returen, frånsett Dennis Svensson som är skadad och troligen inte kan spela.

– Värmdö hade kvalrutin och vi kvalnerver i början av första matchen. Men vi hoppas kunna vinna hemma, säger Ledbergs tränare Mathias Trinks.