Dubbelt svenskt på pallen i Gällivare

Ebba Andersson och Moa Ilar blev tvåa och trea. Men ingen kunde rubba amerikanskan Jessie Diggins som var överlägsen på 10 km fristil. –Jag är väldigt nöjd med mitt genomförande. Sen åkte Jessie väldigt, väldigt fort, säger Andersson till Viaplay.

Ebba Andersson och Moa Ilar slutade tvåa och trea. Jessie Diggins vann överlägset.

Ebba Andersson och Moa Ilar slutade tvåa och trea. Jessie Diggins vann överlägset.

Foto: Ulf Palm/TT

Längdskidor2023-12-02 10:40

Sverige har haft en stökig uppladdning inför världscupen i Gällivare. Flera åkare har testats positivt för covid-19 och tvingats lämna återbud.

Men det blev ändå flera starka svenska resultat.

Ebba Andersson blev bästa svenska och åkte i mål 23 sekunder efter Jessie Diggins. Efteråt var hon nöjd med åkningen, men också lite överraskad kring den stora marginalen upp till segraren.

"Väldigt imponerande"

– Jag hade inte riktigt räknat med att det ändå skulle bli så många sekunder till slut, säger Andersson.

Hon fortsätter:

– Det var väldigt imponerande. Jag tycker ändå att jag klarade av att hålla farten bra genom hela loppet. Så det var imponerande åkning av henne.

Bakom Andersson knep Moa Ilar den sista pallplatsen. Förra helgen vann hon sin första seger i världscupen, detta på 20 km.

Ribom fyra

Nu stod 26-åringen återigen för ett starkt lopp.

– Jag är jättenöjd. Det kändes lite segt i dag men jag "paceade" bra. Jag hade önskat att jag hade lite mer kraft i benen mot slutet. Men jag är jättejätteglad över tredjeplatsen. Jag känner att jag har tagit det kliv som jag önskat, säger Ilar till Viaplay.

Det blev också svenskt just utanför pallen. Emma Ribom, som vann sprinten i Ruka förra helgen, slutade fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om