Landslagsaktuell talang siktar på SM

Sara Samuelsson från Tidersrum, utanför Kisa, fortsätter att skörda fina framgångar med sin ponny, Kjeld van Orchid’s. Nu siktar ekipaget på att nå SM.

Sara Samuelsson siktar på att kvala in till SM med sin ponny Kjeld van Orchid's.

Sara Samuelsson siktar på att kvala in till SM med sin ponny Kjeld van Orchid's.

Foto: Privat

Ridsport2019-05-20 12:30

Det är bara några månader sedan 14-åriga Sara och ponnyn "Kjelle" fann varandra. Och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Sara, som tävlar för Mantorpsryttarna, vann nyligen en dressyrtävling i Norrköping där hon red ihop imponerande 75,606 procent.

– Det var en kalasträff. Det går jättebra för dem, berättar Kristin Samuelsson, mamma till Sara.

Efter att ha samlat poäng på tävlingar över hela Sverige ligger Sara på en imponerande 17:e plats i den nationella rankingen. 14-åringen är dessutom med i ponnylandslagets utvecklingsgrupp.

– Det är kul att hon är så pass duktig. Det är inte så lätt att komma med i de där trupperna. Särskilt inte med en unghäst som vi har, säger Kristin Samuelsson.

Säsongens stora mål är att kvala in till ponny-SM i juli. I helgen åker ekipaget till Västervik för att få ihop de sista poängen som krävs.

– Vi har lagt ner mycket träning så att vi ska nå målet. Det har varit jättenära flera gånger och det är små detaljer som kan göra hela skillnaden. Vi får hoppas att vi gjort rätt. Det hade varit så roligt att få delta på SM med ponnyn, säger Kristin Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om