Lämnar DSK för Storebro: "Det tog emot"

Under torsdagskvällen blev det klart att Djursdala SK:s yttermittfältare Lucas Fridell kommer spela i Storebro IF nästa säsong. "Jag tror det kommer gå bra", säger Fridell inför division fem-säsongen.

Storebro IF har fått in flera bra värvningar inför nästa säsong.

Storebro IF har fått in flera bra värvningar inför nästa säsong.

Foto: Arkiv

Fotboll2019-12-12 21:58

Lucas Fridell, 22, är en offensiv spelare, som trivs bäst ute på kanten. Han kommer alltså spela i Storebro nästa säsong. 

– Hittills har jag varit på en träning. Jag tycker det verkar vara ett bra gäng, så det känns riktigt bra. Jag har höga förhoppningar, säger spelaren. 

Lucas berättar att jobb och en flytt till Storebro ligger bakom klubbytet. 

Hur känns det att lämna Djursdala?

– Det tog emot. Jag kommer ifrån Djursdala och har varit på många matcher sedan jag var liten. Sedan har jag mycket kompisar där och det är en bra förening. Samtidigt behövde jag byta till Storebro för att kunna spela över huvud taget. 

Vad hoppas du kunna bidra med till Storebro?

– Haha, bra fråga. Jag brukar vara lite självkritisk av mig, men det är väl snabbhet och bra kondition. Sedan kan jag ändå hålla i bollen och lugna ned spelet lite, säger Lucas som tror att det kommer bli en bra säsong för Storebro: 

– Vad jag har förstått har de fått in rätt mycket spelare och ganska rutinerade spelare också. Jag har inte så bra koll, men det verkar som truppen blivit starkare. Jag tror det kommer gå bra, avslutar Lucas Fridell. 

Lucas blir den andra spelaren som lämnar DSK för Storebro. Tidigare under hösten blev det nämligen klart att Jimi Thörn återvände till SIF. Sedan tidigare har "grönvitt" även värvat Isac Green och Theo Eklund, två unga killar från Vimmerby IF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!