Lagledarens egna ord om beslutet

Det har dröjt ett tag. Men under torsdagen blev det klart att lagledarna Peter Karlsson och Johan Karlsson förlänger med Dackarna. "Vi har behövt en vecka extra på oss", menar Peter Karlsson.

Klappat och klart: Peter Karlsson och Johan Karlsson blir kvar i Dackarna.

Klappat och klart: Peter Karlsson och Johan Karlsson blir kvar i Dackarna.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-10-17 16:09

Dackarna har sedan tidigare gjort klart med flera förare som stannar i klubben. Hur det skulle bli på ledarsidan var dock länge osäkert, men nu kan alla Dackefans äntligen pusta ut. Peter Karlsson och Johan Karlsson har valt att förlänga med Målillalaget och kommer att leda Dackarna även nästa säsong.
– Vi har kommit så nära nu ett par gånger så vi måste ju stanna och vinna nu, säger Peter Karlsson med ett skratt.

Den gångna säsongen slutade med ännu en finalförlust för Dackarna och lagledarna Peter Karlsson och Johan Karlsson. Och det var en av anledningarna till varför beslutet dröjde.
– Klubben ville ha klart det tidigare men vi kände att vi ville köra klart säsongen först. Men efter säsongen så var vi i ärlighetens namn så pass besvikna över förlusten att vi behövde någon vecka extra på oss för att samla oss och smälta det. Sedan har jag behövt lösa lite saker med jobbet utanför och det privata, förklarar Peter Karlsson. 
Har det varit aktuellt med någon annan klubb än Dackarna?
– Nej, det har bara varit Dackarna. 

De två säsongerna med Karlssons i ledarteamet har alltså gett två seriesegrar och två finalplatser. Nu är målet att ta det sista steget och ta hem SM-finalen. 
– Vi har ju kommit till två finaler i rad och kommit långt, så det är positivt. Sen har det har varit stolpe ut och vi har mött ett jäkligt bra lag två år i rad, säger "PK". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!