Gullringen har gått som tåget i princip hela säsongen. Laget slutade tvåa efter seriesegrande Tranås. Till slut skiljde bara två poäng.

– Det grämer mig lite när vi var så nära seriesegern, men samtidigt ska vi vara nöjda med vad vi har presterat, säger mittfältaren Isack Thuresson.

Precis som för de flesta andra var spelsystemet, 3–5–2, helt nytt för honom inför säsongen.

– Alla var öppna för det och vi försökte hitta in i våra roller så snabbt som möjligt. Och jag måste säga att vi har fått till det på ett bra sätt.

Thuresson har liksom Gullringen en stark säsong i ryggen att ta med sig in i det inledande kvalet. "Isse" gjorde åtta mål. Med det var han tolva i seriens skytteliga och delad två internt i Gullringen.

– Det får jag vara nöjd med. Det har varit ganska lätt att komma rätt och fylla på in i boxen när vi spelar med tre inre mittfältare.

Med start lördag eftermiddag inleds kvalet. För Isack Thuresson är det de roligaste och viktigaste matcherna som väntar hittills i karriären.

– Ja, det får jag säga. Det vore grymt kul att få vara med och ta upp Gullringen i trean igen.

Linköpingslaget Hjulsbro lär dock bli en tuff motståndare.

– Vi möter tre lag, som alla förtjänat att vara med här, säger Daniel Ohlsson.

Vad vet du om dem?

– Jag har ganska bra koll och de är bra både offensivt och defensivt, speciellt bakåt.

I värsta fall får Gullringen klara sig utan succébacken Erik Lindblad.

– Han har känning i en baksida lår. Han kommer testa hur det känns lördag förmiddag.

Vem tar hans plats om han inte kan spela?

– Martin Höglind.

Här är den tänkta truppen:

Marcin Muszka – Alexander Svartz, Ola Lindblom, Erik Lindblad – Anton Palmér, Christian Simonsson, Isack Thuresson, Jesper Wärnehall, Kevin Gaines - Rasmus Bexell, Rasmus Stahlin. Bänk: Tom Polder, Martin Höglind, Albin Gustafsson, Dick Johansson, Bell Maneetup, Joakim Bronow och Sebastian Svartz.