När vi träffar Oskar Eriksson och Emil Karlsson hemma i Rumskulla vill de dock tona ner rivaliteten dem emellan. Emil har skolat om sig till målvakt inför den här ­säsongen, men några tips av konkurrenten får han inte.

– Det är tvärstängt, säger Emil Karlsson och skrattar. Nej då, vi har inte tagit det så seriöst. Vi tränar ihop och hjälper varandra.

Oskar Eriksson har varit målvakt sedan ungdomsåren medan Emil Karlsson har spelat på nästan alla positioner genom karriären.

Artikelbild

| Frågan är hur långt det kan bära för DSK i år.

– Jag har en fördel när det gäller spelet med fötterna. Jag är mer bolltrygg. Men jag saknar ju erfarenhet mellan stolparna, säger Emil Karlsson.

De nyblivna målvaktsrivalerna spelade tidigare tillsammans i Rumskulla GoIF. När det för ett par år sedan stod klart att Rumskulla bara skulle fortsätta med ett B-lag började de se sig om efter en ny klubb.

– Jag jobbade ihop med Fredrik Milton i DSK och pratade mycket med honom. Sedan pratade jag och Emil mycket. Jag skrev på först och sedan skrev Emil och även Erik Svensson på för Djursdala nästan samtidigt, säger Oskar Eriksson.

– Jag hade sagt till Rumskulla att jag skulle ställa skorna på hyllan inför 2018. Jag var så trött på fotbollen. Men sen åkte vi till Djursdala och provtränade alla tre och märkte att alla som var där verkligen brann för det. Vi tyckte det var skitkul. Då ville jag ju fortsätta, säger Emil Karlsson.

Lagledaren Göran Svensson kan se tillbaka på ett par lyckosamma år med föreningens A-lag. Men hur det ska gå i år för DSK är svårare att sia om.

– Vi har två bra säsonger bakom oss, där vi gick upp i femman 2018 och där vi som nykomling kom på den övre halvan. Det är jättesvårt att säga var vi står i år. Försäsongen har varit spretig, där vi också önskat oss en högre närvaro på träningarna, säger Göran Svensson.

Spelet på försäsongen har också lämnat en del att önska.

– Tränings- och cupmatcherna har varit svajiga, förutom matchen mot Horn, där vi vann stort.

Förberedelserna har inte varit optimala för Djursdala. Den gångna helgens tänkta genrep mot Västerviks FF fick ställas in på grund av spelarbrist i DSK.

– Vi har tyvärr många spelare på skadelistan nu och andra hade förhinder.

Vilka är skadade?

– Bland annat vår kapten Patrik Larsson, Johan Hermansson Liström, målvakten Emil Karlsson, nyförvärvet Christoffer Svahn och ett par spelare till.

Truppen har förstärkts med bland andra Daniel ”Bränna” Gustafsson och Abdel Idjbara. Det är två duktiga spelare som kan bli tongivande i DSK, som inleder seriespelet om två veckor hemma mot Rödsle.