Viktiga veckan – här är matcherna VH ska vinna

Här är veckans hockeymeny: Huddinge, Mariestad och Karlskrona. Det kan definitivt leda till något smaskigt för Vimmerby. Vinner de två av dem tar de ett jättekliv mot åttondelsfinal.

Tre matcher väntar för Vimmerby i veckan. Två segrar och laget tar ett stort kliv mot åttondelsfinal.

Tre matcher väntar för Vimmerby i veckan. Två segrar och laget tar ett stort kliv mot åttondelsfinal.

Foto: Arkiv

Krönika2021-02-09 21:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Zlatan fortsätter att göra mål. 

Snön vräker ner – dag efter dag. 

Vimmerby Hockey vinner matcher. 

Jag vet, det finns ingen koppling dem emellan, men det är tydliga trender i vart fall. 

När det gäller VH så har de verkligen steppat upp en nivå. Efter en hackig och framför allt ojämn inledning av Allettan, så har det mesta fallit på plats och laget radar upp trepoängare på kontot. 

Nu är sviten uppe i fyra raka. En hel del talar för att den förlängs ytterligare onsdag kväll. Om Vimmerby har en spikrak formkurva uppåt, så är utvecklingen den rakt motsatta för Huddinge. Detta Huddinge som av de flesta, inklusive mig, var tippat i den absoluta toppen av serien. Två tunga backtapp (Alexander Svensson och Fredrik Falk) verkar ha påverkat laget i negativ riktning. Södra Stockholmsgänget har nu torskat fyra på raken. 

När lagen möttes i Björkängshallen 13 januari blev det hemmaseger efter en svag insats av Vimmerby. 

Det är ett annat Vimmerby nu. 

Laget har hittat alltmer rätt offensivt och mittperioden mot Skövde i söndags var högklassig. Jag vet inte om VH haft så många och långa etablerade anfall någon gång den här vintern i en enstaka period. 

VH är trea i tabellen och har plötsligt – det är så det känns – skrapat ihop 18 poäng. Så många fler behövs inte för att den där åttondelen ska vara i hamn. 

Jag roade mig med att kika på vad som har krävts att bli topp 6 de fyra senaste säsongerna i södra Allettan. Så här har streckstriden sett ut. 

2019/2020: 6) KRIF 28 poäng, 7) Tranås 26 poäng.

2018/2019: 6) Huddinge 26 poäng, 7) Visby 24 poäng.

2017/2018: 6) Dalen 22 poäng, 7) Nybro 21 poäng.

2016/2017: 6) Nybro 27 poäng, 7) Skövde 24 poäng. 

Det har alltså krävts ett snitt per säsong på 25 poäng för att bli sexa. Med det som utgångspunkt har VH ett riktigt bra läge att nå det målet. Åtta matcher återstår. 

Logiskt – om man nu kan tala i de termerna – är segerchanserna som störst i veckans hemmamatcher mot Huddinge och Karlskrona. Båda lagen famlar efter form och självförtroende. Ponera i sex pinnar där, så bör det bara krävas någon enstaka till, och det ska inte vara några problem. 

TILL SIST: 

* Angrepp av granbarkborrar har lett till snabb avverkning i skogen precis nedanför vårt hus. Trist, visst...men vips så har himlen öppnat upp sig i horisonten och solstrålarna lär flöda på altanen i vår. 

* Nä, WBA. Det här håller inte. 

* 1) Ronaldo 16 mål, 2) Zlatan 14. "Gubbarna" regerar i Italien. 

* Ge oss ett guld, Hanna.

LÄS OCKSÅ: Horsky inför matchen: "Klart vi är sugna på revansch"

VH jagar femte raka segern när Huddinge kommer på besök.
VH jagar femte raka segern när Huddinge kommer på besök.