"Vad gör Mellofinalen på den här listan...?"

Sådär. Då har vi knopat ihop veckans heta och kalla lista. Allt handlar inte om sport här i världen.

Här är veckans heta och kalla lista.

Här är veckans heta och kalla lista.

Foto: Arkiv

Krönika2021-03-18 20:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Z

Bokstaven Z används inte så ofta. Jag gör det i alla fall inte. Men de personer jag kommer på med Z i namnet ger ganska sköna vibbar. Zorro. Filmerna av den fiktive maskerade hjälten med Antonio Banderas i huvudrollen är en av mina favoriter. Vi har Bartosz Zmarzlik – se där, tre Z på samma gång – som är speedwayvärldens främste med två raka VM-titlar. Han är för övrigt inte den ende polske speedwaystjärnan med den bokstaven i sitt namn. Så har vi förstås Zlatan. Tillbaka i landslaget efter flera års frånvaro. Det är så zuveränt som det bara kan bli...

HETT
Mello

Jag vet, jag vet...det har inte alls med idrott att göra – men det är ändå en tävling som berör. Precis som i idrott. Några av finaldeltagarna är säkert vassa i sport också. Perelli i padel? För egen del är den svenska finalen i mello en av årets höjdpunkter. Jodå. Inte minst den här upplagan. Vilken klass det var. Tusse? Jovars, men det var inte min favorit. Jag gillade låten som kom sist, Paul Rey, precis som The Mamas, Clara Klingenström (vilket driv) och Alvaro Estrella.

VARMT
Beskedet

Okej, den tänkta seriestarten sköts upp, men bara ett par veckor. Att distriktsserierna i Småland i fotboll enligt planen ska vara igång i slutet av april känns så bra. Det är efterlängtat. I Östergötland ännu tidigare. Det får vara hur det vill med träningsmatcher innan premiärerna, huvudsaken är att fotbollen kommer igång med seriespelet – och att serierna avgörs via dubbelmöten. Men som ni vet kan vi inte vara helt säkra på hur det egentligen blir. Coronautvecklingen styr.

LJUMMET
Saknaden

Det går inte att bortse från det. Saknaden av lokal liveidrott och matcher är minst sagt jobbig. Inte minst nu då VH dessutom har uppehåll fram till 30 mars.

KALLT
Serieupplägget

En viktig del i tjusningen med idrott är nerven och dramatiken kring strecken. Det är upp- och nedflyttningar av lag i olika serier och divisioner. Jag har alltid tyckt att det är många lag som ska ha möjlighet att ta ett kliv uppåt i hierarkin och också riskera att förpassas ett hack neråt. Hockeyn har den fördelen att det är många lag som kvalar, men hur vi än vrider på saken är det bara ett lag som tar steget från Allsvenskan till SHL och ett lag som tar klivet från Ettan till Allsvenskan. Av 47 lag (ska bantas till 40 efter serieomläggningen) i Hockeyettan är det alltså bara ett ynka som får en guldbiljett. Det är just det...ynkligt.

Zorro? Han finns med på veckans heta och kalla lista.
Zorro? Han finns med på veckans heta och kalla lista.