"Tyvärr – det blev en premiär i moll"

Då är vi äntligen här. Våren. Fotbollsstarten. För flera av våra lag är nu premiären avklarad. Som alltid var det blandad kompott.

Inget av våra bästa lokala lag fick en fullpoängare premiärhelgen.

Inget av våra bästa lokala lag fick en fullpoängare premiärhelgen.

Foto: Roelof Stroetinga

Krönika2019-04-16 16:05

Det allra göttigaste vore förstås om ”våra” lag alltid vann och höll sig i toppen av tabellerna. Så är det inte. Så blir det inte.

Om jag gör en liten summering och kikar på de bästa lokala lagen, så kan vi konstatera lite snabbt: det gick inget vidare. I alla fall inte om vi tittar rent resultatmässigt. Sedan finns det alltid andra värden. Förlust är inte detsamma som att laget i fråga presterat dåligt. Icke alls.

Men hur som haver, ser vi till slutprodukten (resultatet) var det faktiskt inget av våra topplag i trakten som rodde hem en trepoängare.

VIF Dam: (1–3 mot Jitex). Jag såg sista 20-25 minuterna och trots två ribbträffar av seriefavoriten, tyckte jag Vimmerby såg minst lika pigga och rappa ut som det klassiska gänget från Mölndal. Framför allt såg VIF fysiskt starkt ut och höll bra i 90 minuter. Jag är ganska så övertygad om att det kommer bli en bra säsong för Vimmerby i division ett.

VIF Herr: (0–1 mot Tord). Precis som förra året blev det uddamålsförlust borta mot Jönköpingslaget. Till skillnad från 2018 var det om jag förstått det rätt inte så mycket att säga om. Tord var bättre. Torsdagens hemmapremiär mot Tranås blir viktig.

Gullringens GoIF (2–2 mot Västerviks FF). En besvikelse? Ja, kanske. Samtidigt har VFF varit bra på försäsongen. Men visst, självklart, var det jobbigt med poängförlust efter drömstarten och 2–0-ledningen. Betydelsefullt dock för gulsvart att både Anton Holm och Anton Palmér fick skriva in sig i målprotokollet och var bra i själva spelet. De är viktiga i det här lagbygget.

IFK Tuna (3–5 mot Myresjö). Inte direkt någon ögonbrynshöjare att det var målglatt när IFK var i farten. Att det blir många mål när Tuna lirar ligger liksom i klubbens DNA, i alla fall sett till de senaste säsongerna. Tråkigt bara att tre fullträffar på bortaplan mot seriefavoriten Myresjö inte ens räckte till en pinne.

Hultsfreds FK (0–5 mot IFK Oskarshamn). Ingen högoddsare att det blev torsk för det minst sagt orutinerade HFK-laget. Oskarshamn nämns i förhandssnacket som en möjlig serievinnare.

Frödinge/Brantestad SK (0–2 mot Eneby). FBSK var på väg mot en poäng i den historiska premiärmatchen i division två. Hur den slutade? I blytung förlust, med två baklängesmål i slutminuterna. Premiären lär ändå ha gett Frödinge råg i ryggen inför fortsättningen. Laget visade att de hänger med och står upp defensivt.

I övrigt var också flera av våra division fem-lag i farten – där några lokala lag vann. Södra Vi, Målilla och Djursdala fick med sig trepoängare, medan det blev däng för HM IS, Storebro och Lojal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!