Listan: "31-åringen kommer sätta skräck i motståndarna"

Det är kallt ute. Men ändå mycket som är hett i sportväg. Inte minst då Allettan.

Ebba Andersson fick äntligen jubla över en världscupseger.

Ebba Andersson fick äntligen jubla över en världscupseger.

Foto: Maxim Thore/montage

Krönika2021-01-13 16:15
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT

Bjässen från Kanada

Unge Christian Lindberg får ursäkta i sammanhanget, men jag är rejält nyfiken på ett annat färskt nyförvärv: den väldige Josh Brittain från Kanada. Träffade honom när han precis anlänt till Vimmerby ishall för första gången i tisdags förmiddag. Jag fick ungefär samma vibbar som när jag mötte Kristoff Kontos förra året. De hade samma aura, var lika verbala och påminde också om varandra till utseendet – förutom då att Brittain saknade några tänder i övre tandraden. Känslan är att 31-åringen kommer att sätta skräck i motståndarna med sin påtagliga fysiska storlek. Det kommer säkert att ta tid att komma in i matchtempot, men sen...då jäklar. 

HETT

Ettans finrum är igång

Hösten var en lång kamp för Vimmerby Hockey för att ta sig till Allettan. Det var knivskarpt in i det sista. Nu har racet om att nå slutspel och kvalserien till Allsvenskan nyss inletts. Efter stort besvär blev det seger i premiären mot Skövde. Oj, vilka hockeyfester vi har att se fram emot om det fortsätter att vara så här högdramatiskt – och mycket tyder på det. I fyra av fem premiärmatcher i södra Allettan skiljde det bara ett mål. 

VARMT

Skräckfärden mot toppen

Efter 19 pallplatser kom den så äntligen...den efterlängtade första världscupsegern. Hon var väl värd det, Ebba Andersson. Uppbackad av sina landslagskamrater slet hon hårt och tömde sina krafter uppför slalombacken i Val Di Fiemme. Frågan är hur de tog sig därifrån? Susade åkarna nerför samma backe som de just kämpat sig upp för? I så fall, en betydligt behagligare resa. 

LJUMMET

Ovissheten

I slutet av förra veckan kom beskedet att serierna under Hockeyettan ställdes in för säsongen. Osäkerheten och ovissheten skingrades. Nu kom ett rakt och tydligt besked från förbundet. Att många berörda föreningar tyckte att själva beslutet i sig var jobbigt må vara hänt, nu behöver de i alla fall inte fundera på om eller när spelet kan återupptas. Det gäller inte för alla. För exempelvis Vimmerby IBK i innebandyettan hopar sig fortfarande frågetecknen i allra högsta grad. De får vänta ett tag till. 

KALLT

Inställt för en riktig höjdpunkt

Sedan 1982 har KM i inomhusfotboll avgjorts i en knökfylld idrottshall i Vimmerby. Turneringen har alltid väckt starka känslor, både bland spelare och ledare. Den här helgen gick vi miste om godbiten, som för många fotbollssälskare är något av årets höjdpunkt i sportväg. Coronapandemin kom i vägen. 

Hett och jämnt. Allettan i hockey är igång. Här en bild från premiären mellan VH och Skövde.
Hett och jämnt. Allettan i hockey är igång. Här en bild från premiären mellan VH och Skövde.