Idrott när det är som bäst – och mest spännande

De flesta var eniga. Det här skulle bli en alltför svår uppgift för nykomlingen Tobo GK. I idrott vet ni att allt kan hända. Så även den här gången...

Det blev högdramatiskt när Tobo GK spelade seriegolf i helgen.

Det blev högdramatiskt när Tobo GK spelade seriegolf i helgen.

Foto: Arkiv

Krönika2021-07-18 11:49
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det var svårt att få kläm på hur pass bra Tobos serielag egentligen var. 

Här fanns visserligen supersäkre Robert Danielsson. Han var en garant för stabilitet och trygghet. I övrigt då? Klart är att det fanns en osäkerhet för hur laget skulle kunna matcha de andra elva starka lagen, där de flesta spelarna i motsats till Tobos var plushandicapare. 

Det blev såklart en aning enklare när Åtvidaberg inte kom till start, men att undvika den där sistaplatsen som skulle innebära degradering till division två, skulle väl ändå bli för tufft? 

Oddsen talade inte i arrangörens favör. 

Tobo låg också sist hela vägen inför lördagens avgörande singelspel – men de hade bara ett slag upp till Jönköping och sex till Visby. 

Det visade sig bli en rysare, hela vägen in mot det sista hålet. 

undefined
Visst fixade Tobo GK nytt kontrakt i ettan.

Frågan var om unge debutanten Vilgot Kronstrand verkligen skulle palla för trycket. Eh...jo. Ingenting tycktes påverka honom. Han såg så cool ut och lirade som om han var ute på en vanlig sällskapsrunda med polarna. 14-åringen avslutade med en snygg birdie och 77 slag totalt. Alla vill jag nog påstå imponerades storligen av hans prestation. 

De andra tre Tobospelarna visade också bra känsla och kunde hålla nerverna i styr. Marcus Svensson in på 76 slag, Jacob Isaksson på 75 och så då Robert Danielsson 72. 

Det blev knallhårt. 1069 slag totalt räckte precis för att passera både Jönköping och Visby. Efteråt jublades det rejält i hemmalaget. 

"Det här ska inte gå. Vi möter massor av spelare som spelar på touren och är på college. De ska vara bättre än oss. Det är så jäkla bra gjort", sa erfarne Robert Danielsson när han tog till orda en stund efter att det stod klart att kontraktet var i hamn. 

Han uppskattade också all publik som var plats på banan för att stötta och heja fram laget.

"Jättekul att så många var här och tittade. Det var inspirerande och roligt att det funkade bra arrangörsmässigt också". 

undefined
Här gör två av Tobos främsta spelare i seriegolfen, Robert Danielsson och Jacob Isaksson, high five efter en birdie.

När man följt dramatiken på nära håll i ett par dagar, kan man bara tycka det är en aning trist att inte det spelas seriegolf oftare än så här. En gång per år känns för klent. 

För Tobo GK slutade lördagen i näst intill succé. 

Så var det inte för alla. Den sympatiske Visbykaptenen Albin Pettersson var bedrövad. 

"Vi underpresterade rejält och är riktigt missnöjda" sa han efter att laget åkt ur division ett med bara ett par slags marginal.

Sån är idrotten...