Har hela fotbollsvärlden blivit knasig?

Man kan få skrämselhicka för mindre. Både i sportens värld och på Spa. Tydligen. Vet inte hur det är möjligt, men det var nära jag bröt en fot på den idylliska, själslugnande, avkopplande spa-anläggningen i helgen. 6–1 mot United. Jo, jag tackar.

Det går att göra sig illa, även på ett spa.

Det går att göra sig illa, även på ett spa.

Foto: Michael Nordin

Krönika2020-10-05 21:05
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hade det velat sig illa hade jag fått se Spurs överkörning av Manchester på Old Trafford med gipsat ben på sjukhus. Det hade säkert varit okej det med, men såklart inte på samma njutbara sätt som när jag såg andra halvleken hemma i tv-soffan. Pang, så var det kvitterat, pang, pang så var det klappat och klart. 6–1. Jag trodde knappt det var sant. Vad har hänt Mourinho? Det går förstås inte att jämföra Tottenhams offensiv med Gasperinis Atalanta. Den är världens bästa, men sex baljor mot United och sju fullträffar några dagar innan mot Maccabi i Europa League. Tummen upp. 

Inte nog med det. Det här var skrällarnas helg. De målgladas helg. På flera fronter. Jag var tvungen att skaka loss den illröda stortån och den hyfsat blå vristen med rejäla attacker för att förstå att det var på riktigt. Aston Villa-Liverpool: 7–2. 

Det ska inte hända. Detta närmast ostoppbara, fantastiska powerlag släppte sju...mot Villa. 

I den lokala fotbollen var det också nätrassel i stora lass. Hvetlanda-Vimmerby herr: 9–4, Oskarshamn-Djursdala: 8–1, Kenty-VIF Dam: 6–3. Vem har sagt att fotboll är målsnålt?

För Vimmerbys representationslag kunde de här bortamötena i den sista omgången varit avgörande seriefinaler. Så var det inte. Det hårt dömda poängavdraget mot Tranås satte stopp för det på herrsidan – och när vi blickar tillbaka, det onödiga poängtappet för damlaget i premiären borta mot Tinnis. Där 1–0 blev till 1–1 i matchens sista spark.  

Nu hade de sura tappen ingen betydelse i slutändan, då VIF förlorade. 

Foten och spa-helgen då? För det första var det en härlig upplevelse, att i stillhet bara njuta av vistelsen på Hooks herrgård, med alla pooler i en underbar avslappnande miljö. Det är något alla borde få unna sig någon gång. Men säg den lycka som varar för evigt. I ett ouppmärksammat ögonblick fastnade jag med foten i ett litet utrymme, vred den och föll handlöst. "Nej...inte en smäll mot huvudet igen", hann jag tänka blixtsnabbt, men då räddade en bassäng mig. Okontrollerat dök jag i med huvudet före. Glasögonen hamnade på botten och telefonen blev dyblöt. Båda klarade sig. Jag också, förutom foten då. 

Som sagt, man kan få skrämselhicka för mindre – även på ett lugnt och stillsamt spa. 

Då är det värre för en del fotbollslag.