"Har han kvar sitt omtalade tryck i högerdojan?"

HÀr Àr listan över veckans hetaste och kallaste sporthÀndelser.

De svenska handbollsherrarna har visat att man blir att rÀkna med i VM.

De svenska handbollsherrarna har visat att man blir att rÀkna med i VM.

Foto: TT

Krönika2021-01-27 09:00
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

GLÖDHETT

Succélaget

Vem hade trott det hĂ€r? Inte jag i alla fall. Jag gick in med ett ganska ljummet intresse för VM-handbollen, men oj vad jag har fĂ„tt revidera den kĂ€nslan. Nu Ă€r det plötsligt superhett. KĂ€nde Ă€rligt talat inte till hĂ€lften av namnen i truppen. Nu gör jag det definitivt. Det hĂ€r unga oprövade laget vet Ă€nnu inte hur det Ă€r att förlora en VM-match i Egypten. Det hĂ€r Ă€r ett lag som charmat hela handbolls-Sverige med sin fart, glöd och sitt laget-före-jaget-prĂ€gel. Qatar i kvarten. Jag sĂ€ger, semi nĂ€sta för Gottfridsson & Co. 

HETT

PremiÀren

Ni vet att vi har en vĂ€rldsbowlare frĂ„n Vimmerby. I premiĂ€ren i kvalet i Ă„rets första MajortĂ€vling i Florida slog Jesper Svensson till omedelbart. Han var bĂ€st av samtliga 70 bowlare och vann kvalet. Nu Ă€r han vidare till nĂ€sta steg i jakten pĂ„ en ny megatitel i bowlingvĂ€rlden. 

undefined
Jesper Svensson Àr vidare till regionfinal i den stora bowlingtÀvlingen.

VARMT

Comebacken

Varför inte göra en nysatsning nĂ€r man vill och kĂ€nner att man har mer kvar att ge? Just det. Johan "JC" Carlsson har bestĂ€mt sig för att dra pĂ„ sig fotbollsskorna igen och Ă€r sugen pĂ„ lir i Vimmerby IF, klubben dĂ€r han var högst delaktig i nĂ€r de lĂ„g i toppen av division tvĂ„ och vann SM-guld i futsal. Min kĂ€nsla Ă€r att det kan bli hur bra som helst. En spelsugen Johan Carlsson pĂ„ mittfĂ€ltet kan betyda mycket i VIF. FrĂ„gan Ă€r bara om han har kvar sitt omtalade tryck i högerdojan? Förmodligen Ă€r han klubbens genom tiderna frĂ€mste frisparksskytt. 

LJUMMET

Ekonomi överstyr

FC Barcelona Ă€r en av vĂ€rldens mĂ€ktigaste och mest framgĂ„ngsrika fotbollsklubbar – sportsligt. PĂ„ den senaste Ă„rsredovisningen framgĂ„r att klubben har, hör och hĂ€pna, 12 miljarder kronor i skulder. Ekonomiskt Ă€r det katastrof. Uppgifter gör gĂ€llande att Barca riskerar konkurs. 

KALLT

MĂ„lskyttet

Det har gĂ„tt troll i Vimmerbys mĂ„lskytte i Allettan. Laget har bara lyckats göra elva mĂ„l pĂ„ sex matcher, vilket innebĂ€r ett mĂ„lsnitt pĂ„ under tvĂ„ fulltrĂ€ffar per match. Det hĂ„ller förstĂ„s inte om laget ska kunna nĂ„ topp-sex och bli klara för Ă„ttondel i kampen om ett allsvenskt kontrakt. VH har Ă€nnu inte gjort fler Ă€n tvĂ„ mĂ„l i nĂ„gon match i serien sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt. Onsdag kvĂ€ll kommer nĂ€sta chans, dĂ„ Visby/Roma gĂ€star. 

ISKALLT

Uppskjutet – igen

DĂ„ var dags Ă€nnu en gĂ„ng. Nya beskedet Ă€r att innebandysserierna Ă„terigen skjuts pĂ„ framtiden. Surprise? NĂ€. FörstĂ„r att alla innebandyspelare börjar tröttna ordentligt pĂ„ ovissheten. 

undefined
Vimmerby IBK:s herrar fÄr fortsÀtta vÀnta pÄ att serien ska komma igÄng igen.