Här är tio drömnamn som jag vill ska göra comeback

Johan "JC" Carlsson gör slag i saken. Sportprofilen gör comeback i Vimmerby IF – över 40 fyllda. Spännande så klart. De här vill jag följer i hans fotspår. Några av dem högst relevanta, andra kanske lite mindre troliga.

Krönikören Torbjörn Allvin om spelare han gärna skulle vilja se spela match igen.

Krönikören Torbjörn Allvin om spelare han gärna skulle vilja se spela match igen.

Foto: Arkiv/Montage

Krönika2021-01-26 20:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För Johan Carlsson är nu steget inte så där megalångt, trots allt. Han har tränat hårt i många år, i flera idrotter. Inte minst då i innebandy. Men visst, det är tre år sedan "JC" spelade fotboll på "riktigt". Nu vill han ta chansen igen, där revanschlusta är en drivkraft. Passion en annan. 

Vilka skulle jag då mer vilja se göra som Johan Carlsson? 

Jo, det finns ett antal idrottsprofiler som skulle vara superkul att få se live igen.

STEFAN LIND, Fotboll

Har följt Linds framfart i löpspåret det senaste halvåret. Det är imponerande framsteg han gjort. Med den fysiska status han har nu så tror jag faktiskt att den ytterst spelbegåvade och tekniskt skicklige Lind skulle kunna göra succé på fotbollsplanen igen. I Hultsfreds FK eller moderklubben Målilla GoIF?

ROGER LINDER, Bowling

Det är ett par år sedan han lirade, men med den grundtalang Linder har så skulle han nog snabbt komma i form igen. Hade fint "släpp" och rörde sig elegant på banan, om man nu kan tala i de termerna bowling? Det kan man säkert. 

VICTORIA KARLSSON, Fotboll

Rimforsatjej som var hårt skadedrabbad. Innan dess visade hon upp egenskaper som kunde ha fört henne till elitfotbollen på riktigt. Snabb, ytterst målfarlig och kraftfull i Kisa BK. Tråkigt att inte karriären kunde fortsätta som den var tänkt. 

CHRISTIAN WIDÉN, Ishockey

På tal om att röra sig elegant och smidigt. Har gjort sitt, jag vet. Men jag kan fortfarande sakna hans spelskicklighet, hans sätt att röra sig på isen och de genomskärande öppnade passningarna till forwards.

FREDRIK WIDÉEN, Bandy

Målvakternas skräck. Jo, tro tusan det när "Widde" laddade den stora bössan. Hade ett enormt tillslag och gjorde massor av mål på hörnor och frislag för Målilla GoIF. Med den spetsegenskapen vore han säkert nyttig för rödvitt även om det gått många år sedan han la bandyklubban på hyllan.

MATHIAS LENNSTRÖM, Innebandy

Under hela sin karriär en skarpskytt av rang i innebandy. Mathias verkligen älskade att göra mål. Leendet och kroppspråket sa precis allt efter bollen hittat nätet. Vore kul att se honom i en VIBK-match igen inför en kokande och fullsatt idrottshall. Men dit är det som ni vet långt. 

SARA GREEN, Fotboll

Gjorde glädjande nog comeback I VIF för några år sedan. Läge igen? En duktig fotbollsspelare med många kvaliteter, inte minst snabbheten, följsamheten och vinnarinstinkten.  

ANDREAS GRAHM, Fotboll/Handboll

Som så många andra skadebelastad. Synd. Hade hur mycket i sig som helst som spelare, både i fotboll och handboll. En av de största talangerna jag sett.

TOMMY SVENSSON-PÖDER/CHRISTER ERIKSSON, Fotboll

Varför ska comeback bara gälla spelare? Just det. Traktens två bästa tränare senaste 20–30 åren? Tja, de är alla fall två skarpa kandidater. Tillsammans var de i perfekt symbios, kunniga, kravsättande, passionerade – och framgångsrika. Skulle nog kunna göra vilket lag lokalt som helst till vinnare, oavsett nivå och divisionstillhörighet.  

MATHIAS WESTERLING-JANSSON, Innebandy

Jag vet. "Matte" kommer inte återuppta innebandyn, men man får väl lov att drömma. Ett tekniskt geni och bollbegåvning utan dess like. Kanske endast överträffad på lokal nivå, oavsett idrott, av VIBK:s frontfigur i början av klubbens historia: Peter Wall. 

Bubblare: Jonas Lönning, fotboll, Martin Lennström, handboll/fotboll, Fredric Jaensson, ishockey, Daniel Gunnarsson, fotboll. 

Vem vill du se göra comeback? Mejla till sporten@vtkp.se