Krönika: Ingen bra fotbollshelg

Det har blivit dags att summera ytterligare en omgång i lokalfotbollen. "Sett till antalet klara målchanser borde VIF ha fått med sig åtminstone en poäng", skriver Michael Nordin.

Krönika2019-05-19 21:30

Vi börjar på Gullemon. Där kokade hemmatränaren Daniel Ohlsson av ilska efter 1–1 mot IFK Oskarshamn. Direkt efter slutsignalen menade han att Gullringen blev bestulna på ett mål – när Anton Holm vinkades av för offside i den 60:e minuten.

Så småningom kom det ett filmklipp från läktaren som visade att Ohlsson hade rätt. Holm var på rätt sida med cirka två meter när passningen slogs. Med andra ord skulle det målet ha godkänts.

Surt för Gullringen, förstås.

Men trots det felaktiga domslutet borde laget ha vunnit över Oskarshamn. De tryckte på ganska rejält i den andra halvleken utan att få utdelning. I målet gjorde 42-årige Tobias Carlsson en stabil comeback. Utöver ett misslyckat utkast fanns det ingenting att klaga på. Han var helt chanslös på bortalagets kvittering.

Över till Arena Ceosvallen, som är det korrekta namnet numera. Vimmerby föll tungt mot nykomlingen Lindö och har nu bara en poäng ner till nedflyttningsstrecket. Nästa match, borta mot jumbon Tenhult, blir oerhört viktig. En seger skulle ge arbetsro. En förlust skulle skapa oro inför de kommande matcherna mot topplagen Sleipner och Skärblacka.

Lördagens match då? Tja, sett till antalet klara målchanser borde VIF ha fått med sig åtminstone en poäng. Men det finns mycket att slipa på för tränaren Dragan Zivic. I den första halvleken var passningsspelet snudd på dåligt. Högerbacken Simon Larsson tvingades utgå redan efter tio minuter efter en smäll mot låret. Det tidiga bytet rörde till det för Vimmerby. Ersättaren Daniel Gorges hade en tuff eftermiddag och blev utbytt redan i paus.

Känslan efter sex omgångar är att truppen inte känns helt harmonisk, vilket VIF-tränaren själv antydde efter matchen. "Hur ska jag säga det utan att vara för kritisk... man måste kunna respektera att tränaren har rätt att förändra, byta ut och rotera spelare under matchens gång. Där behövs det lite mer förtroende och tillit till det man gör även om man kanske inte tidigare har varit utsatt för att bli utbytt."

Även våra lokala damlag hade en tung helg. Vimmerby fick lämna västkusten med en blytung 5–1-förlust. Även om prestationen var okej är det ett oroväckande resultat mot ett förväntat bottenlag.

Frödinge förlorade igen. Det positiva för deras del är att spelschemat ser betydligt mer behagligt ut den närmaste tiden. Trots sju raka förluster är det bara tre poäng upp till säker mark.

Helgens vinnare? Utan tvekan Hultsfreds FK – som äntligen bröt förlustsviten. På fredag möts HFK och Gullringen i ett högintressant derby.