Krönika: "Har skaffat sig ett bra läge"

Halva serien är spelad. Och Vimmerby Hockey har gått rent! Nio matcher - nio vinster.

Krönikören om det intressanta läget för VH.

Krönikören om det intressanta läget för VH.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-01-19 19:27

När jag skriver det här så har det gått knappt en timme efter slutsignalen i IFFE-hallen i Kalmar. Glädjen var nästan total i VH-lägret. Vimmerby vann seriefinalen och har skaffat sig ett fantastiskt bra utgångsläge nu för att vinna serien. 

Men vi tar det från början den här helgen...

Vi kan konstatera att det är rena rama NHL-tempot för Vimmerby Hockey. 

Kanske var det flitiga matchandet vi fick se en reaktion på i fredags kväll i Tyrs Hov. Med alla segrar i ryggen trodde nog vi lite till mans att jumbon Tyringe skulle bli ett relativt lätt byte för de hungriga och högmotiverade "Tigrarna" från Vimmerby. Vad vi bedrog oss. Utöver att resultaten varit direkt usla för skåningarna den här säsongen, så tisslas det en hel del om missnöje i spelartruppen och att det är fler spelare än de som redan lämnat, som är på väg bort. 

Allt det där lade Tyringe bakom sig när serieledarna kom på besök

När vi summerat 60 minuter, var det omöjligt att se vilka som egentligen var serieledare och vilka som var jumbo. Tyringe kunde lika gärna ha vunnit och hade varit förtjänta av poäng. 

VH var inte bra – och inte alls att känna igen jämfört med utskåpningen av Mörrum några dagar tidigare. Mest flagrant var slarvet i passningsspelet. Vimmerby bjöd Tyringe på i princip alla mål – och bjudningarna kunde kostat ännu fler mål. 

Men – en svag insats räckte ändå till tre nya friska poäng – och det är vad det handlar om det här i läget. 

Laget tog sin åttonde raka triumf i serien. Oerhört starkt. Frågan var hur VH skulle hantera matchen mot Tyringe till seriefinalen mot Kalmar? När jag drog söderut lunchtid i söndags var det med en kittlande känsla i kroppen. 

Vimmerby skulle ge ett rykande svar. Efter en oerhört stark arbetsinsats stod VH som vinnare. Det blev en nervpirrande historia från början till slut. Frånsett Kalmars 1-0-mål, var Vimmerby i förarsätet rakt igenom. En av matchens bästa spelare, Max Popovic, hade jagat ett mål under lång tid. Nu fick han göra det – och det i öppen kasse när Kalmar låg på för en kvittering. Popovic tycktes vilja ta hela världen i famn efter sitt 5-3-mål. 

Redan på onsdag väntar en ny bortamatch för VH (Hanhals), den tredje inom loppet av fem (!) dagar. Som sagt, rena rama NHL-tempot. 

Vimmerby har alltså tio poängs försprång till tabelltvåan Kalmar – med nio matcher kvar att spela. Det ser onekligen ljust ut...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!