KRIF-tränaren: "Handlar ju om ekonomi"

Många trodde att Kallinge/Ronneby IF skulle välja Vimmerby som deras PlayOff-motståndare. Så blev det också. " Vimmerby har spetsspelare som kan göra skillnad", säger KRIF-tränaren Emil Ivansson.

Kallinge/Ronneby IF vann en match och förlorade en match mot VH i grundserien.

Kallinge/Ronneby IF vann en match och förlorade en match mot VH i grundserien.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-20 13:08

Kallinge/Ronneby IF blir Vimmerby Hockeys motståndare i den första PlayOff-rundan. KRIF var bland de rankade lagen inför valproceduren och fick välja femma – och då var det inte mycket att orda om. Valet var enkelt och nu blir det bortamatch mot VH på tisdag för deras del i den första av två, eventuellt tre matcher.
– Det känns ändå bra nu. Av de lagen som var kvar så hade vi en resa att ta i beaktande. Det handlar ju om ekonomi också, säger KRIF:s huvudtränare Emil Ivansson.
Hade ni någon drömmotståndare?
– Nej, det fanns ingen mening att spekulera när vi valde så sent. Vi får vara nöjda med hur det blev.

Han fortsätter:
– Sedan är det så klart inspirerande och kul. Vimmerby är ett mycket bra lag men det som gläder mig är att vi kommer från en bra insats i vår senaste match och är på gång.

När KRIF och VH möttes i grundserien av HockeyEttan blev det först 7–2 till KRIF och sedan 2–1 till VH. Sedan dess har det hänt mycket i båda lagen. VH har fått in några starka nyförvärv och dominerade i vårserien.
– Vimmerby har spetsspelare som kan göra skillnad men de är också ett lag som håller sig till sin gameplan och följer den till punkt och pricka, menar Emil Ivansson.
Hur ser det ut i er trupp?
– Vi har värvat en back men samtidigt tappat en back. Men det här är faktiskt första gången efter jul som vi har alla spelare tillgängliga inför en match. Alla är tillbaka och alla är redo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!