Koponen stannar: "De har en bra plan"

Greta Koponen har haft intresse från Mariebo och Husqvarna. Hon har länge funderat på sin fotbollsframtid, men nu står det klart att hon fortsätter i Vimmerby IF.

Greta Koponen spelar i VIF-tröjan 2020.

Greta Koponen spelar i VIF-tröjan 2020.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2019-12-08 17:12

17-årige Greta Koponen har länge varit ett frågetecken för VIF. 

– Jag sa till mig själv att jag skulle bestämma under november, men jag vet fortfarande inte. Det är en del bitar som ska falla på plats. Ärligt talat vet jag knappt själv vilken klubb det lutar åt, sa hon till vår tidning så sent som i tisdags. 

Nu står det alltså klart att hon kommer spela för Vimmerby IF nästa säsong. 

– Det känns som rätt beslut. Jag har funderat länge fram och tillbaka, men det känns skönt att äntligen ha tagit ett beslut, säger Greta Koponen. 

Vad fick dig att välja VIF?

– Det känns som att både Micke (Rinaldo, huvudtränare) och Bragge (Stefan Bragsjö, assisterande) har en bra plan för hus säsongen ska se ut. Sedan vill jag ändå stanna kvar i Vimmerby när jag går i skolan. Det hade blivit lite för mycket att byta skola och så, med tanke på att jag bara går i tvåan än så länge.

Förra året spelade VIF-damerna i division ett och åkte ur efter en tung säsong. För Greta var det dock en stark säsong:

– Förra året var min bästa i VIF-tröjan. Jag fick min plats där bak i backlinjen, vilket kändes viktigt. 

Nu hoppas Greta Koponen på att laget ska hålla sig i toppen av division två.

– Jag har som målsättning att vi ska vara topp tre i alla fall. Jag tror fullt ut på det här, annars hade jag inte tackat ja. Sedan vet man aldrig, vi kan ha turen att gå upp igen, men åtminstone topp tre bör vi komma, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!