Joel Kling hade ett starkt 2018. Nu laddar han batterierna för ett nytt, kanske ännu mer framgångsrikt, 2019. Sedan tidigare är det klart att han fortsätter köra i silverlaget Dackarna. Nu kan han också bocka av Gdansk i polska andraligan. Och mer...

– Tanken är att jag ska köra i tre klubbar. Det står mellan en engelsk klubb och körning i Allsvenskan. Det är inte klart än, säger Joel Kling på väg hem från Skavsta flygplats och besöket i Polen.

– Det är jäkligt smidigt att ta flyget, istället för att åka färja i tio timmar.

Gdansk, vad vet du?

– Jag har hört mycket gott om klubben. Dessutom är det smidigt att ta sig dit. Det är inte så långt. Jag slipper långa bilresor som när jag körde i Lublin.

Vilka kör mer i laget?

– Mikkel Bech Jensen är kapten. Sedan kör även två dackeförare i laget, Kacper Gomolski och Jacob Thorsell. Det är kanon att ha dem där. Dessutom är det några polska juniorer.

Säsongen är över. Vad händer nu?

– Jag kör på med fysisk träning och förbereder mig så bra jag kan inför nästa säsong. Sedan handlar det om att hålla kontakten med mina samarbetspartners och förhoppningsvis även knyta nya till nästa år.

Det gick bra 2018. Vad tog du för lärdom av säsongen?

– Mycket. Jag tycker att jag lärde mig väldigt mycket. Jag fick förmånen att delta i Par-VM med Fredrik Lindgren och Antonio (Lindbäck). Vi har alla elitseriematcher också, där jag fick massor av tips av storstjärnorna. Jag känner att jag utvecklades som förare och tog ytterligare kliv.

Gör du några förändringar i maskinparken?

– Ja, det blir det. Jag kommer att beställa en ny motor. Jag tycker dessutom det är roligt att hålla på att pyssla med grejerna i garaget.